Da Vinci mosolya

Da Vinci mosolya

Da Vinci mosolya

Da Vinci mosolya

Információk


Játszóhely: Csokonai Fórum, Kóti Árpád Terem

A PR-Evolution – Debrecen Kortárs Táncegyüttese előadása

„Titkok és rejtélyek.”

„Végtelen kíváncsiság és visszatérő kiábrándultság.”

Nem először ihlette meg a debreceni Csokonai Színház tánctagoztának vezetőjét, a koreográfus Nemes Zsófiát valamelyik festőóriás életműve, képeinek titokzatossága, vonalainak, színeinek világa, gondolatainak sokrétűsége. Ezúttal a reneszánsz legnagyobb polihisztorának, Leonardo da Vincinek örökbecsű alkotásaiban, rejtélyes életében talált olyan napjainkra is jellemző tartalmakat, amelyek táncra, elevenségre vágynak.

Da Vinci már ötszáz évvel ezelőtt megjósolt olyan dolgokat, amelyek valójában csak most váltak valósággá. Spirituális beállítottsága azonban személyiségének csak az egyik összetevője volt. A materiális világ is legalább annyira vonzotta, és az ott folytatott kísérletezései szintén nem csak a maga korában, hanem napjaink mesterséges intelligencia-kutatásában is meghatározók. A kortárs táncegyüttes előadása da Vincinek ezt a sokrétűségét, titkok és rejtélyek övezte, kimeríthetetlen kíváncsiság hajtotta énjét kívánja mozdulatokon keresztül átadni számunkra, feltárni a megszámlálhatatlan „da vincis“ aspektus közül néhányar. Hisz ne feledjük: a tánc — miként a kép is — magába sűríti a kimondhatatlant.

Rendező – koreográfus: Nemes Zsófia

 

 

Da Vinci mosolya - premier

Fotók: Gálos Mihály Samu

Da Vinci mosolya - werkfilm

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.