CSIP_CSokonai-kozter_Fb-event-cover_s04_v6

Weöres projekt 2023/24-es évad

Weöres projekt 2023/24-es évad

2023 októberében indult a Csokonai közTér második évada. Weöres Sándor A teljesség felé kötetéből inspirálódva három hónapon keresztül gondolkodtunk a résztvevőkkel arról, hogy hogyan élhetünk teljes életet, hogy milyen akadályokba ütközik a teljesség megélése, illetve hogy milyen próbatételek szükségesek ahhoz, hogy valaki azt érezhesse, hogy teljes életet él.

A folyamat apropóját a színház tánctagozatának A teljesség felé című előadása adta – izgalmas lehetőségnek gondoltuk, hogy egy párhuzamos folyamatban civil alkotókkal dolgozzunk közösen ugyanabból a forrásból elindulva a szöveg, a zene, a látvány mellé beemelve a mozgást is mint kifejezőeszközt az alkotófolyamatba.

A közös alkotás eredménye a PróbaTét című produkciónk.

PróbaTét

 

közösségi színház, a Csokonai közTér alkotócsoport előadása

Hogy tesz próbára bennünket a Hétszűnyű Kapanyányimonyók? Mi vár ránk miután beleugrottunk az orsó után kútba? Egyáltalán bele merünk ugrani? Mennyire szűk a ketrecünk? Szétfeszíthetőek-e a rácsok? Milyen színű a bizonytalanság? És hol lakik a bátorság? Ezekre és hasonló kérdésekre keresünk válaszokat az előadásunk során.

 

A közTér csapata: Bacsa-Papp Zsuzsi, Bobály Ágnes, Dámóczi-Pusztai Ákos, Huri Andrea, Kacsora Adrienn, Kiss Zsuzsa, Kopócs Évi, Lévai Emese, Majoros Rebeka, Marczin I. Bence, Pataki Judit, Pál Marianna, Somogyi Tibor, Szabó Kiara, Szabó Tünde, Zsákai Anett

 

Projektvezetők: Madák Zsuzsanna, Gemza Melinda, Varga Nikolett

Mozgás: Katona Gábor

Szakmai konzulens: Bethlenfalvy Ádám

Látvány: Sáfrány Imre

Videó: Dámóczi-Pusztai Ákos, Jóvér Csaba, Takács Benedek

Hangfelvételen közreműködik: Bakota Árpád, Matolcsy Mendel és a Huszár Gál Iskola dráma szakkörös csapata

Rendező, dramaturg: Madák Zsuzsanna

Köszönjük Gáll Anna Nikolettának, korábbi közTér tagunknak, A Monyók plakátot, illetve Gyevi-Bíró Eszternek, hogy megosztotta velünk a táncszínházi beavató programjai során szerzett tapasztalatait, illetve köszönjük a Kávának – a közösségi színházcsinálás workshopjukon sok inspirációt nyertünk a munkánkhoz.

 

A bemutató időpontja és helyszíne:

2024. február 3. 17.00 és 19.30 + 20.30-tól szakmai beszélgetés

Csokonai Fórum, Kóti Árpád terem

 

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehet:

varga.nikolett@csokonaiszinhaz.hu

Előadásfotók

Fotó: Kovács Milán

Hangulatfotók

Fotók: Kovács Milán

Próbafotók

Fotó: Varga Sára Luca

  • Próbafotók