Pécsi Nemzeti Színház: A mi utcánk

Pécsi Nemzeti Színház: A mi utcánk

Pécsi Nemzeti Színház: A mi utcánk

Pécsi Nemzeti Színház: A mi utcánk

Információk


Időtartam: 1 óra 10 perc, szünet nélkül

Játszóhely: Csokonai Fórum, Kóti Árpád Terem

Korosztály: 16+

Műsoron


május 17.

Bérletszünet

A XV. DESZKA FESZTIVÁL részeként bemutatjuk:

Pécsi Nemzeti Színház: A mi utcánk – Tar Sándor novellája nyomán színpadra alkalmazta és rendezte Szabó Attila

monodráma egy részben

Valahol a magyar vidéken, valamikor a múlt század végén kóválygunk ebben a többször átkeresztelt utcában, amelyet hol Ságvárinak, hol Radnótinak neveztek el, bár lakói csak Görbe utcának hívják. A buszváróban plakátok mutatják a tegnap rendszerének lemeztelenített királyait és a jövő aktuális nyerteseit, de azoknak, akik itt élnek, mindez semmit nem jelent. A panelrengeteg szűk ketreceiből az elhagyott faluba visszakényszerülő lakók, a szocialista nehézipar egykori munkásai a városba már csupán segélyért járnak, ha
járnak. De inkább nem járnak. Maguk elől is elbújnak soha be nem fejezett házaikba, messze Istentől, közel saját, összeguberált poklukhoz, munka és méltóság nélkül. Mi maradt nekik? A kocsma, a kannás bor, a mámor, a pultra könyöklő hülyeség, Béres szomszéd lánya. Dorogi lova, amint üvegből issza a sört.

És megmaradt az utca is, nyílegyenesen mutat mai korunk felé, ott áll még mindig, bolyongunk benne még mindig, ahogy ezekben az átokverte sorsokban bolyong Köles Feri, miként egy eltévedt antik hős a zsákutcában, miközben felmondja a Tar Sándort, a Mi utcánkat, a Mi életünket, a valóság egy nem is annyira távoli olvasatát. Azokról az emberekről mesél, akik még tudják, mitől lesz hirtelen csend a kocsmában.

Szereposztás

Előadja

KÖVES FERENC

Nagybőgőn közreműködik

SZABÓ KORNÉL DÉNES

Szerző

Tar Sándor

Rendező

Szabó Attila

Díszlet

Torbán Eszter Tünde

Jelmez

Istvánfi Fruzsina

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.