Óbudai Társaskör: Kitelepítés

Óbudai Társaskör: Kitelepítés

Óbudai Társaskör: Kitelepítés

Óbudai Társaskör: Kitelepítés

Információk


Időtartam: 2 óra, szünet nélkül

Játszóhely: Pásti utcai zsinagóga

Korosztály: 14+

Műsoron


május 16.

A XV. DESZKA FESZTIVÁL részeként bemutatjuk:

Óbudai Társaskör: Kitelepítés – írta Visky András, rendezte Árkosi Árpád

JÁTSZÓHELY: PÁSTI UTCAI ZSINAGÓGA

barakkszínház egy részben

„Mindent megjegyzek és majd mindent megírok, ha eljön az ideje, ezzel vigasztalom Anyánkat, amikor rajtakapom a síráson, a megírokat a megbosszulok szinonimájaként használom, nem tudva, mit beszélek…”

Az író kétéves volt, amikor 1956-ban református lelkész édesapját, Ferencet huszonkét évi börtönbüntetésre és teljes vagyonelkobzásra ítélték. Édesanyjával, Júliával, valamint hat nagyobb testvérével egy Duna-delta környéki lágerbe, a romániai Gulagra telepítették ki. Velük tartott Nényu, egy angyalszerű lény, aki cselédlányként került a családhoz, és önkéntes sorsközösséget vállalt velük.

Az apát végül hat év után kiengedték. Az előadás ezt a hat évet sűríti, a legkisebb fiú immár felnőtt Íróként idézi meg a lágerélet nyomorúságos küzdelmeit, és rajzolja újra meg újra az elmosódó apaképet; valamint a nyolc éves kisfiú és az édesapa katartikus újra-találkozását.

Megrendítő történet egyrészt az otthon és az apa elvesztéséről, a száműzöttségről, meghurcoltatásról, kényszermunkáról, a puszta létért való küzdelemről, másrészt a családi szeretetről, a nők földöntúli erejéről, a minden racionalitást nélkülöző hitről és a gondviselés megtartó erejéről.

Szereposztás

Író

SEBESTYÉN ABA

Anya

VARGA LILI

Nényu

BLASKÓ BORBÁLA

Rendező

Árkosi Árpád

Dramaturg

Perczel Enikő

Díszlet és jelmez

Kiss Beatrix

Zene

Fehérvári Lilla

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.