Visky András: A test történetei –  Teréz és Lina

Visky András: A test történetei – Teréz és Lina

Visky András: A test történetei – Teréz és Lina

Visky András: A test történetei –  Teréz és Lina

Információk


Időtartam: 2 óra 15 perc egy szünettel

Játszóhely: Csokonai Fórum, Kóti Árpád Terem

Teréz

Teréz története Kalkuttai Szent Teréz híres hitetlenség korszakát eleveníti fel, amely őt a depresszióban szenvedők védőszentjévé avatta. Egy felfokozott érzékenységű fiatal lány kitágult, számunkra abszurdnak tűnő univerzumába kapunk betekintést, hangokat hallunk, az ő látomásait látjuk. Teréz mindenütt szenvedő emberekbe botlik, az az érzése, hogy holttesteken jár, mígnem eldönti, hogy egész életét az utcán sínylődők megsegítésére ajánlja fel. Megalapítja a maga szerzetrendjét, az apácanővérek közösségében egyre látványosabb eredményeket ér el, mialatt ő a feneketlen depresszió sötétségébe zuhan. Vajon médium-e ő? Létezik-e az az Isten, akihez beszél, vagy csak kényszeresen monologizál?  Története a magány, a sötétség, a kiüresedés mindannyiunk számára ismerős helyzeteit világítja át, megmutatva azoknak a legemberibb arcát, akiket boldogoknak, szenteknek, sőt Isten küldötteinek és kiválasztottainak tartunk.  Hogy, miként Teréz, elfogadjuk önmagunkat és visszataláljunk a saját boldogságunkhoz.

Lina

Lina szenvedélyes táncos, aki egy ostoba balesetben elveszíti mindkét lábát. Története a csonka test története. Arról szól, hogyan próbálja újraépíteni a saját identitását, csonka testéhez való viszonyát és szerelmi kapcsolatát a felfoghatatlan trauma után. A fájdalomcsillapítók hatására egy felfokozott, szürreális, abszurd humorral átszőtt világ kavarog körülötte, amelyben különféle víziók válnak természetessé.  Hol kórházban, hol táncteremben, hol a szenvedővel szolidáris fehérköpenyes állatok között találjuk magunkat, de bárhol is lennénk, Lina tudatában utazunk, hogy vele együtt találjunk vissza önmagunkhoz, és megtanuljunk mi is a szívünkben táncolni. 

Előadásfotók

Fotók: Máthé András

Szereposztás

Lina

Hermányi Mariann

Lány

Sanyó Csenge Kata / Sáfrány Mira

Díszlet-és kelléktervező

Luminaxis Stúdió

jelmeztervező

Csegöldi Erika

koreográfus

Katona Gábor

zeneszerző

Visky Péter

ügyelő

Nagy Fruzsina

súgó

Lezó Ádám

rendezőasszisztens

Homonna Nóra / Benedek Tímea

rendező

Visky Andrej

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.