Szabadság, szerelem – zenés irodalmi előadás

Szabadság, szerelem – zenés irodalmi előadás

Szabadság, szerelem – zenés irodalmi előadás

Szabadság, szerelem – zenés irodalmi előadás

Információk


Játszóhely: Csokonai Teátrum

Kilenc könnyűzenei versfeldolgozás; Petőfi Sándor forradalmi lelkülete, a szabadság és a szerelem mindent elsöprő ereje és a költő alakja is megelevenedik abban a sodró lendületű, modern koncertszínházi előadásban, amelynek gerincét a költő versei adják. Ezek közül kilencet – a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány felkérésére – népszerű könnyűzenei előadók dolgoztak fel, a saját stílusukhoz illeszkedően:

Aurevoir. (Ki vagyok én? Nem mondom meg…), Dánielfy Gergő (Nem ért engem a világ), Ember Márk (Föltámadott a tenger…), Paulina (A szabadsághoz), Romengo (Ha az Isten…), 4S Street (Szeretek én), Trap kapitány és a Tha Shudras (Szeptember végén), The Biebers (1848), valamint Sena (Egy gondolat bánt engemet…) videoklipet is készített a megzenésített versekhez, amelyek ugyancsak megjelennek a Kossuth-díjas Káel Csaba rendezésében megvalósuló, „Petőfi Zenei Díj – Az év zenei eseménye” díjat elnyert egyórás színdarabban.

A darab szövegkönyvét – Szendrey Júlia, Petőfi Sándor és Ady Endre műveinek felhasználásával – Ugron Zsolna József Attila-díjas író, a Kertész Imre Intézet művészeti igazgatója írta. Az MCC debreceni képzési központjával közös szervezésben megvalósuló, április 10-i előadáson Szendrey Júliát Katona Kinga alakítja, Petőfi Sándor szerepében Berettyán Nándor lép színpadra, a narrátor Szabó Sebestyén László lesz.

A Petőfi 200 – Közös jó a szabadság című programsorozat keretében Debrecenbe érkező előadás ingyenes, de regisztrációköteles: regisztracio@kerteszimreintezet.hu

A „Petőfi 200 – Közös jó a szabadság” programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alap – Petőfi 200 Ideiglenes Kollégium támogatta.

Szereposztás

szereplő

Katona Kinga

szereplő

Berettyán Nándor

szereplő

Szabó Sebestyén László

szereplő

Bíró Márton

szereplő

Lázár Anna Dóra

szereplő

Popovics Márk

szereplő

Pálinkó Johanna

írta

Ugron Zsolna

rendező

Káel Csaba

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.