2024/25 Társulati csoportkép

2024. szeptember 4.

Évadnyitó társulati üléssel köszöntöttük a 2024/25-ös évadot

Évadnyitó társulati üléssel köszöntöttük a 2024/25-ös évadot

2024. szeptember 4.

Hivatalosan is megkezdődött a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen 2024/25-ös évada, amelyet a Teátrum teljes társulata együtt ünnepelt. Az ülésen elhangzott: preimerek, műsoron maradó sikerdarabok, a MagdaFeszt és vendégjátékok színesítik az évadot. Sőt, szeptember közepén az Oscar-díjas Tim Robbins is Debrecenbe látogat.

 

Nagyszabású társulati üléssel nyitotta az évadot a Csokonai Nemzeti Színház. Miután egy sikerekben és telt házakban gazdag nyarat zárhattunk a Nagyerdei Szabadtéri Színpad kilenc előadásával, ősztől újra a Csokonai Teátrumban és a Csokonai Fórumban várjuk a nézőket.

Az évadnyitó ülésen résztvevő Papp László, Debrecen polgármestere kiemelte: a város a színházi épületek felújításával olyan környezetet teremtett, ahol minden feltétel adott a magas szintű művészi munkához. A fenntartó önkormányzat a jövőben is biztosítja a teátrum biztonságos működését. A Színészház jövőjével kapcsolatban pedig elmondta: csak úgy épülhet fel a Dósa nádor térre tervezett kulturális közösségi központ, ha előtte megnyugtató módon rendeződött a Színészházban élők lakhatása.

Mátyássy Szabolcs igazgató változatos új évadról adott tájékoztatást a jelenlévőknek, amely páratlanul változatos repertoárral szolgál. Kihangsúlyozta, hogy idén a színház minden tagozatára kiemelt figyelem irányulhat, hiszen opera és operett, dráma, bohózat, tragikomédia, de táncelőadás is szerepel a 2024/25-ös évadban. Emellett bejelentette, a művészeti vezető pozícióját egy öt személyes művészeti tanács veszi át a színházban.

Bemutatkozott kortárs tánctagozatunk új vezetője, Domoszlai Edit is. A táncművész, aki eddigi pályafutása során hazai és nemzetközi elismeréseket is kapott, beszélt a Debrecen által nyújtott lehetőségekről és a színház táncos előadásainak jövőjéről. A megújult tánctagozat – amely több új és visszatérő taggal is kiegészült – teljes erővel dolgozik a Reverie címet viselő kétfelvonásos táncelőadáson.

 

A 2024/25-ös évadfüzetet ide kattintva tekinthetik meg.