2024. augusztus 29.

Tárt kapukkal várja az egyetemi hallgatókat a Csokonai Teátrum

Tárt kapukkal várja az egyetemi hallgatókat a Csokonai Teátrum

2024. augusztus 29.

A Teátrum idén is örömmel fogadja a fiatalabb korosztályt, ezért kifejezetten őket célzó programokkal is készülünk a következő hónapokban: A Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kar Művészeti Központjával közösen több izgalmas szabadon választható színházi kurzust is létrehoztunk, emellett Tim Robbins Hollywood-i sztár érkezése is egy különleges lehetőség a mozi és a színház világa iránt egyaránt érdeklődőknek.

 

A Neptun tanulmányi rendszerben DE-BTK x Csokonai Nemzeti Színház Debrecen: „Színház- és színműismeret” – Borbély Szilárd egyetemi színházbérlet néven megtalálható szabadon választható kurzus egyedi lehetőséget biztosít a Debreceni Egyetem hallgatóinak, hogy közelebb kerülhessenek a színház világához és beleshessenek az előadások kulisszái mögé.

Váró Kata Anna filmesztéta és színházkritikus segíti majd át a hallgatókat a színház kapuin a Színház- és színműismeret kurzuson, amelynek keretein belül a diákok közösen tekintik meg, majd elemzik a Borbély Szilárd egyetemi bérleten szereplő darabokat. Miután elsötétül a Teátrum nagyszínpada, a hallgatók oktatójukkal együtt azonnal megbeszélik és értelmezik a látottakat.

A tematika részét képző előadások:
Lionel Bart: Oliver! (szeptember 26.)
Michael Frayn: Függöny fel! (október 17.)
Győrei Zsolt – Schlachtovszky Csaba: Erkel és a felkelés (november 7.)
Giacomo Puccini: Gianni Schicchi/Mátyássy Szabolcs: Scævola(november 21.)

A kurzus felvételéhez kötelező a Borbély Szilárd egyetemi bérlet megvásárlása! A kurzushoz tartozó előadások mind a 2024/25-ös tanév első félévének szorgalmi időszaka alatt történnek, így a jegyszerzést semmi nem akadályozza.

Szintén a Művészeti Központtal közösen valósul meg DE-BTK x Csokonai Nemzeti Színház Debrecen: Kortárs színház és görög gyökerei nevű kurzus, amely további lehetőségeket nyújt a színház iránt érdeklődőknek. Emellett, a jelentős nemzetközi egyetemi közösségnek kedvezve idén is elérhető az Universitas egyetemi bérlet, amely angol nyelven feliratozott előadásokat tartalmaz.

A színházkedvelő fiatalok biztosan örömmel és izgatottsággal telítve fogadják majd Tim Robbins Oscar- és Golden Globe- díjas amerikai színész debreceni látogatását is. Tim Robbins kortárs színházi társulatával, a The Actors’ Ganggel érkezik a Csokonai Teátrumba, hogy szeptember 18-án és 19-én bemutassák merész zenés előadásukat, amely a Topsy Turvy – Ramazuri címet viseli. A humoros, zenés előadás az elmúlt évek zavaros és az egész világot befolyásoló történései elé állít tükröt, és próbálja feldolgozni a látottakat.

Szeretettel várjuk Önöket őszi programjainkra és a 2024/25-ös évad egyéb izgalmas előadásaira is!