7089

2024. július 3.

Nyáron sem érnek véget az élmények a Csokonai Nemzeti Színház felüdítő szezonális programjaival

Nyáron sem érnek véget az élmények a Csokonai Nemzeti Színház felüdítő szezonális programjaival

2024. július 3.

Bár a 2023/24-es színházi évad már véget ért, a nagyérdemű közönségnek nincs oka aggodalomra: a Csokonai Nemzeti Színház a nyári időszakban is számos izgalmas eseménnyel szolgál az érdeklődők számára. A Nagyerdei Szabadtéri Színpad az elmúlt évekhez hasonlóan változatos vendégelőadásokat hoz el Debrecen egyik legnépszerűbb pihenőnegyedébe, emellett folytatódnak az előző hónapban nagy érdeklődést kiváltó vezetett színházbejárások is.

 

Június 24-én teltházzal nyitott a Szabadtéri színpadon a Szigligeti Színház Nagyvárad előadása, a Csinibaba. A társulat egy színes, szemet kápráztató produkciót hozott el a Nagyerdő lombjai alá, amely méltó nyitányt adott a nyári szezonnak.

Az előadások egészen augusztus végéig folytatódnak, ebben az időszakban olyan produkciókkal találkozhatnak a nézők, mint a Régi tánc, új nemzedék a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában (augusztus 1.), amelyben Zsuráfszky Zoltán művészeti vezető a néptánc hagyományos formáin keresztül próbálja érvényesíteni újszerű látásmódját.

Továbbá a Nagyerdőre érkezik még a Carmina burana, a Szegedi Kortárs Balett előadásában, amely egy monumentális táncszínházi alkotás.

Emellett látható lesz még a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen társulatának két klasszikus előadása is: A Pál utcai fiúk július 15-én ünnepélyes keretek között kerül századjára is színpadra, a jubileumi alkalomra izgalmas meglepetéssekkel készülnek a közönség számára. Másnap máris sor kerül a százegyedik alkalomra is. Július 28-29-én A padlás félig mese-félig musical előadása kápráztatja el a közönséget.

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad mellett a Teátrum épülete is tartogat meglepetéseket: júliusban folytatódnak a nagy népszerűségnek örvendő vezetett színházbejárások, amelyek során a közönség megismerheti a történelmi épület rejtett arcát. Olyan titkos terekbe nyerhetnek betekintést, mint a nagyszínpad kulisszái, az öltözők vagy a díszletraktár, de akár egy rejtett csigalépcső segítségével is eljuthatnak a színház felsőbb szintjeire. A vezetett séták költsége 1500 forint, jegyek online és a színház jegypénztáraiban is kaphatók.