GMS_5464 – Úrhatnám polgár

2024. május 27.

Útra kel a nyári időszakban a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen

Útra kel a nyári időszakban a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen

2024. május 27.

Nyáron sem pihenünk, nemzetközi és hazai fesztiválokra hívták meg a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen előadásait. A Botos Bálint rendezte Nincstelenek pedig bekerült az Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

Mozgalmas évad után sincs pihenője a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen társulatának. A nyári hónapokban külföldön és belföldön vendégszerepelnek az előadásaink.

Június 3-án a nagyváradi FITO 2024 Nemzetközi Fesztiválon látható a Nincstelenek című előadásunk. Június 11-én pedig a Szabó K. István által rendezett A trójai nők utazik a romániai Târgoviște városába, a Babel F.A.S.T. fesztiválra. Ott a hatnapos programban a házigazda Románia mellett 21 ország társulata vendégszerepel a világ minden tájáról, többek között Angilából, Dániából, Franciaországból, Irakból, Dél-Koreából, Japánból és Kínából. Magyarországról egyedül a Csokonai Nemzeti Színház Debrecen előadását hívták meg a szervezők.

Június közepén rendezik meg Kaposváron az Országos Színházi Találkozót. Idén 65 társulat 107 előadása közül válogatták ki azokat a darabokat, amelyek a legmagasabb művészi értéket és innovatív megközelítést képviselik. A Csiky Gergely Színház művészeti tanácsa 14 darabot választott ki, köztük a Borbély Szilárd regényéből készült Nincstelenek című előadásunkat, amelyet június 15-én láthatnak az OSZT-on.

Július 24-én lesz a premierje a Gyulai Várszínházban az Erkel és a felkelés című új előadásunknak Zakariás Zalán rendezésében, amelyet augusztus 10-én a Keresztes Attila rendezte Úrhatnám polgár követ szintén Gyulán a nyári színházi estek sorozatán belül. Ugyanezt az előadást visszük augusztusban a nyíregyházi Vidor Fesztiválra is.