Rudisch Boglárka

2024. február 19.

Mini-interjú Rudisch Boglárkával

Mini-interjú Rudisch Boglárkával

2024. február 19.

A következő időszakban a tánc csodás és kreatív formanyelvén túl, színházunk tánctagozatának tagjait is szeretnénk bemutatni a kedves nézőknek. A mini-interjú sorozatunkban, elsőként Rudisch Boglárkát kérdeztük.

Mesélj kérlek az eddigi életedről: hol születtél, hol tanultál táncolni?

Egy kisvárosban, Makón születtem. Már korán, általános iskolás koromban vonzott a tánc szeretete, 7 évig társastáncoltam, ezzel párhuzamosan pedig beiratkoztam klasszikus balettre is.

A középiskolás éveimet már Győrben, a táncművészeti szakgimnáziumban töltöttem klasszikus balett szakon, ahol professzionális körülmények között tanulhattam tanáraimtól a tánc különböző technikáit. Elvégzése után Sopronba, majd ezt követően pedig Nemes Zsófia társulatába kerültem.

Rudisch Boglárka és Fernando Gabriel Luis Luis a Blue men – …és fehér című táncelőadás próbáján / Fotó: Gálos Mihály Samu

Mi az, ami tetszik Debrecenben és mi az, ami nem?

Mikor tavaly nyáron először jártam Debrecenben, azt tapasztaltam, hogy nagyon jó itt lenni. Amellett, hogy a város gyönyörű, az emberek tapasztalataim szerint nagyon nyitottak, közvetlenek és mosolygósak. Ez néha hiányzott Budapesten. A színház mellett imádom a piacot és a Nagyerdőt, ha van időm, mindig megyek!

Próbafotó a Blue men- …és fehér táncelőadásból / Fotó: Éder Vera

Honnan, hogyan inspirálódsz egy-egy új munkánál?

Hogy miből merítek inspirációt, attól függ, hogy milyen témát dolgozunk fel az adott táncelőadással. Az idei évadban például Weöres Sándor A teljesség felé című könyve nyomán készült az előadásunk, így egyértelmű volt, hogy elolvasom azt. Mindenkinek szívből ajánlom. A következőkben a polihisztor, Da Vinci életét fogom jobban kutatni, olvasni, hallgatni róla hiszen a Da Vinci mosolya című előadásunk hozzá kötődik. Emellett Zsófi instrukciói és a saját tapasztalataim, érzéseim segítenek egy-egy előadás során.