Kinga Amerika

2024. február 7.

Újhelyi Kinga és Dargó Gergely Los Angelesben jártak!

Újhelyi Kinga és Dargó Gergely Los Angelesben jártak!

2024. február 7.

Örömmel vett részt a Szoboszlai Sándor Dél-Kaliforniai Magyar Színház 2024. évi magyar kultúra napi ünnepi műsorában társulatunk Jászai-díjas színművésze, Újhelyi Kinga, valamint Dargó Gergely, a Csokonai Nemzeti Színház korrepetítora és operaénekes. A Los Angeles-i színház művészeti vezetőjének, Antal Tímea meghívásának tettek eleget, amikor izgalommal és nagy várakozással vágtak neki ennek az igazán kalandos útnak. A Himnusz a békéről című ünnepi gálaműsorra január 13-án került sor. Íme egy rövidke tudósítás az izgalmas utazásról.

A kezdeti, néhány napos, az amerikai nyugati partot felfedező kirándulást két hét tartalmas, szakmai felkészülés követte. A Los Angeles-i Magyar Házban zajlottak a napi színházi próbák (délutántól késő estig): sanzonok, operett-betétek beállítása, koreográfiája, versek, néptánc-próbák, színházi jelenetek színpadra állítása. Az első rész lírából és prózai részletekből állt össze Újhelyi Kinga előadásában, Dargó Gergely (zongora, harmonika) és Puhó Melinda (zongora) kíséretében. Gergely megcsillogtatta operaénekesi tudását is: a Hazám, illetve az Egy rózsaszál című opera-részleteket óriási vastapssal jutalmazta a 300 fős közönség. Szintén az első részt színesítette a Kárpátok felnőtt- és gyereknéptánc csoportjának néhány műsorszáma, valamint két videó-összeállítás, melyhez a hanganyagot (vers-alámondás) társulatunk tagja, Dánielfy Zsolt biztosította. Megható pillanatokat teremtett a színház egyik alapítójáról, Szoboszlai Sándorról való néhány perces megemlékezés – az utána következő operett-csokor az ő emlékének szólt –, hisz Sándor bácsi nagy rajongója volt az operett műfajának.

Az ünnepi műsor második részében az 1920-as, -30-as évek pesti éjszakájába tehetett időutazást a nagyérdemű: sanzonok, színházi kabaré-jelenetek, vers-részletek kalauzolták a nézőket.

A gálaműsornak a Los Angeles-i Nine O’clock Players színház adott otthont. Teltház és szűnni nem akaró vastaps díjazta a három és fél órás est fellépőit: felejthetetlen, örök élmény marad minden bizonnyal azok számára, akik bármilyen módon, de résztvevői voltak ennek az eseménynek.

Galéria