Próbatét

2024. január 25.

PróbaTét – közösségi színház a Csokonai közTér csapatától

PróbaTét – közösségi színház a Csokonai közTér csapatától

2024. január 25.

Hogy tesz próbára bennünket a Hétszűnyű Kapanyányimonyók? Mi vár ránk, miután beleugrottunk az orsó után a kútba? Egyáltalán bele merünk-e ugrani? Milyen színű a bizonytalanság? És hol lakik a bátorság? Ilyen kérdésekre keresi a választ a Csokonai közTér alkotóközössége legújabb darabjában.

2023 októberében indult a Csokonai közTér közösségi színház második évada. Weöres Sándor A teljesség felé című kötete inspirálta az alkotókat abban, hogy válaszokat keressenek olyan kérdésekre, mint hogy hogyan élhetünk teljes életet, hogy milyen akadályokba ütközik a teljesség megélése, illetve hogy milyen próbatételek szegélyezik a teljes élet felé vezető utat. Természetesen ösztönözte az alkotókat az is, hogy a színház tánctagozata ebben az évadban mutatta be A teljesség felé című előadását, amelyet szintén a Weöres Sándor kötet ihletett.

Három hónap munka után született meg a PróbaTét című darab, amelyben az alkotók elmondhatják válaszaikat a fentebb sorolt kérdésekre. A közösségi színdarabot 2024. február 3-án 17:00 órától és 19:30 órától mutatják be a Csokonai Fórum Kóti Árpád termében.

A közTér csapata: Bacsa-Papp Zsuzsi, Bobály Ágnes, Dámóczi-Pusztai Ákos, Huri Andrea, Kacsora Adrienn, Kiss Zsuzsa, Kopócs Évi, Lévai Emese, Majoros Rebeka, Marczin I. Bence, Pataki Judit, Pál Marianna, Somogyi Tibor, Szabó Kiara, Szabó Tünde, Zsákai Anett

Projektvezetők: Madák Zsuzsanna, Gemza Melinda, Varga Nikolett

Mozgás: Katona Gábor

Szakmai konzulens: Bethlenfalvy Ádám

Rendező, dramaturg: Madák Zsuzsanna