Magyar Teátrum Életműdíj

2023. december 12.

Miske László Magyar Teátrum Életműdíjat kapott!

Miske László Magyar Teátrum Életműdíjat kapott!

2023. december 12.

A tegnapi nap különösen örömteli volt számunkra, hiszen társulatunk tagja, Miske László vehette át a Magyar Teátrumi Társaság a háttérdolgozók és kivételes alkotói pályát befutó művészek számára adományozható 100. díját: munkásságát Magyar Teátrum Életműdíjjal jutalmazták (https://www.youtube.com/watch?v=c4f91I8ZL2E).

Miske László meghatározó egyéniségévé vált a színházunknak és színészi életművének gazdagsága önmagáért beszél. Az idei immár 14. Gálának az Olt Tamás vezette Karinthy Színház adott otthont. Az estet vezette Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára.
A díjat átadta Vidnyánszky Attila, Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, a Nemzeti Színház vezérigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke; Szentmártoni János a Művészetért és Közösségi Művelődésért Felelős Helyettes Államtitkár, valamint Dr. Mátyássy Szabolcs a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója.

Miske László és Dr. Mátyássy Szabolcs / Fotó: Kovács Milán

Az est folyamán még 6 további háttérdolgozói díjat osztottak. Az eseményen fellépők sorát színházunk Jászai Mari-díjas színművésze, Varga Klári gazdagította (Fog maga még imádni – kísérte Fekete Mari és zenekara).

Varga Klári / Fotó: Kovács Milán