Kulisszák

2023. november 17.

Visszatér a Kulisszák!

Visszatér a Kulisszák!

2023. november 17.

Ráckevei Anna régóta nagy sikerrel futó Kulisszák című beszélgetéssorozata visszatér a Simor Ottó Orfeumba: november 21-én 18 órától a Dorottya című friss bemutató kapcsán beszélget alkotótársaival.

Ezzel a darabbal veszi birtokba a prózai társulat a frissen felújított Csokonai Teátrumot, így a közös munka a teljes társulat részvételével egyfajta csapatépítő játékká is vált. A produkció különlegessége, hogy az idősödő, már-már férfiassá torzuló Dorottyát Bakota Árpád játssza, míg a legfőbb bizalmasát, a leharcolt agg-kisasszonyt Csikos Sándor. A november 17-i bemutató a debreceni Csokonai 250 című több napos programsorozat fénypontja lesz.

Ráckevei Anna, aki Adelgunda szerepében lép színpadra a Verebes Ernő átiratában látható „vígeposz remixben” kedden magával a dramaturggal, illetve kollégáival Kiss Gergely Mátéval, Hajdu Imeldával, Pálóczi Bencével, Mercs Jánossal, Csata Zsolttal, Bakota Árpáddal, Csikos Sándorral és Oláh Zsuzsával együtt boncolgatja Csokonai 1799-ben született ércelődéssel, vaskos humorral, szabados részletekkel és érzelemgazdag figurákkal teli színművét.

Időpont: 2023. november 21. 18:00

Helyszín: Simor Ottó Orfeum