Cyber Cyrano3

2023. szeptember 14.

Bemutattuk a Cyber Cyrano című ifjúsági előadást

Bemutattuk a Cyber Cyrano című ifjúsági előadást

2023. szeptember 14.

Az idei évad első premierjeként, nagy sikerrel mutattuk be tegnap Tasnádi István Cyber Cyrano című ifjúsági előadását. A történet főszereplője három tizenéves. Máté és Zsuzsi régóta tartó barátságába egyszercsak belép Heni, az új osztálytárs, aki újrarendezi az egész osztály kapcsolatrendszerét. Ez a régóta tartó barátság robban szét a szemünk láttára, ennek hátterében azonban nem a „megszokott” kamasz-veszekedések állnak, hanem valami sokkal sötétebb manipuláció.

Tasnádi István valós eset alapján írta meg a Cyber Cyranót, a történet valódiságát és hitelességét pedig tovább erősíti Tasnádi-Sáhy Péter rendezése és a három fiatal színész: Komlódy Márk, Szép Evelin és Fekete Patricia játéka. „A darab tele van aktuális és fontos konfliktusokkal – ajánlja a Cyber Cyranót a rendező. „Amikor Szabó K. István megkeresett ezzel a feladattal, arról beszéltünk, hogy 12 és 18 év közöttiek számára készítsünk darabot. Az alsó korhatárt sikerült tartanunk, viszont 12 évtől 99-ig jöhet bárki, mert azok a problémák, amik a kamasz korosztályt érintik, közös ügyeink. A fiatalok magukra ismerhetnek ebben az előadásban, az idősebb korosztály pedig beleláthat az ő nehézségeikbe. Az lenne a legnagyobb élmény, ha gyerek, szülő és nagyszülő együtt beszélgetne arról, hogyan tudnánk jobbá tenni ezt a világot.”

A szerző, Tasnádi István megköszönte a rendezőnek és a stábnak, hogy ilyen profizmussal nyúltak a darabhoz. „Egy kortárs szerzőnek az a legnagyobb ajándék, amikor egy darabját, amit régebben írt, egy színház előveszi és egy érvényes előadást csinál belőle. A Cyber Cyranót tizenhárom éve írtam, akkor volt az ősbemutatója. Akár el is avulhatott volna, de most bátran nyúltak hozzá, aktualizálták nemcsak technológia frazeológiájában, hisz a technika óriásit változott, hanem gondolatiságában is. Így igazi nézőként ültem én is a premieren, sok meglepetés, friss dolog volt az előadásban. Azt éreztem, hogy egy mai, igazi ütős előadást látok, ami meg fogja találni a korosztályát, és hosszú szériát él majd meg.”

A produkciót legközelebb szeptember 14-én, majd október 11-én, 12-én és 19-én láthatja a közönség.

Az előadás próbafolyamatáról készült werkfilm itt megtekinthető.

Galéria