DSC02509

2023. augusztus 30.

Színházjegyet és megpakolt iskolatáskát is kaptak a gyerekek a Csokonai Színházban

Színházjegyet és megpakolt iskolatáskát is kaptak a gyerekek a Csokonai Színházban

2023. augusztus 30.

A hír eredeti megjelenési helye: dehir.hu

A Csokonai Nemzeti Színház-Debrecen idén először csatlakozott a Magyar Református Szeretetszolgálat támogatóihoz. A szervezet a teátrumban tartotta a Radírozzuk ki a különbségeket tanszergyűjtő akciójának záró eseményét. 15 kitűnő tanuló, de nehéz körülmények között elő gyermek kapott meghívást, akik a megpakolt iskolatáska mellé színházjegyeket is kaptak.

Az átadás előtt álló Csokonai Nemzeti Színház történelmi épületével ismerkedtek meg szerdán azok a diákok, akiket a Magyar Református Szeretetszolgálat hívott meg a tanszerátadó ünnepségre. A különleges rendezvény a „Radírozzuk ki a különbségeket” akció záróeseménye volt. A diákok és kísérőik bejárhatták a felújított épületet.

Színházjegyet és megpakolt iskolatáskát is kaptak a gyerekek a Csokonai Színházban – videóval

Az épületbejárás része volt annak az ajándékcsomagnak, amellyel a teátrum a Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez csatlakozott.

– Minden gyermeket nagyon fontos megszólítani, hiszen ők a színházunk jövendőbeli törzsközönsége. Úgyhogy készülünk is nekik különböző előadásokkal. De a mai alkalom különösen kedves a szívemnek, hiszen olyan nehéz körülmények közül származó gyerekekről van szó, akik amúgy kiváló tanulók – mondta Mátyássy Szabolcs, a Csokonai Nemzeti Színház-Debrecen igazgatója.

A gyerekek a nagyszínpadot is megismerhették. Itt vártak rájuk a megpakolt iskolatáskák, amelyeket a Szeretetszolgálat munkatársai az adományozók segítségével töltöttek meg minden szükséges tanszerrel.

– Eddig úgy tűnik, nagy örömmel jelenthetem, sikerült elérni a kitűzött célt. Idén az volt az elképzelésünk, hogy országszerte legalább 1358 diáknak tudjunk segítséget nyújtani. Itt, Debrecenben ez az utolsó momentuma a tanszerátadásoknak. A városban 250 gyermeket tudtunk támogatni iskolatáskával és írószerekkel – hangsúlyozta Dobis-Lucski Zsófia, a Magyar Református Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője.

A kitűnő tanulók egy Csokonai színházas tornazsákot is kaptak, amelyben színházjegyek is voltak. A gyerekek és kísérőik A Pál utcai fiúk című előadásra kaptak meghívást.

 

Galéria