Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

A kaméliás hölgy, avagy a kegyvesztettek tündöklése

bemutatóink

zenés tragédia igaz történetek alapján három felvonásban

 

Ifj. Alexandre Dumas A kaméliás hölgy című regénye és drámája valamint Giuseppe Verdi Traviata című operaműve alapján az új színpadi változatot írta: Adorján Beáta és Sardar Tagirovsky

Gyerekkorunk első benyomásai nagy jelentőséggel bírnak: a nemekkel, a szerelemmel, a testiséggel való ismerkedés sok esetben tabutéma. Még a kamaszkor is kényes terep, ha szexualitásról van szó, de sajnos a felnőttek világában is gyakran tabuk övezik ezt a témát. A gyermekből ilyen társadalmi normák között lesz kamasz, majd a kamaszból felnőtt. A felnőttből pedig a prostituálttól a különböző vezető, befolyásos szereplőkig bármi lehet az élet játszmákkal teli színpadán. De vajon ez csupán rajta múlik-e?

A kaméliás hölgy története nemcsak a regényből, de annak színpadi változatából is széles körben ismert, sőt Traviata című zenei átirata bejárta a világ operaházait is. A botrányos, a „bukott nő”- történetek, hol így, hol úgy, mindig is részei voltak az emberiség történetén átívelő különböző koroknak, részleteikben azonban többnyire a kulisszák mögött maradtak. A kaméliás hölgy című regény olyan nézőpontokból meséli el az eseményeket, amelyeken keresztül egyszerre látunk bele a kor botránya különböző áldozatainak helyzetébe – olyanokéba, mint a híres kurtizán, Marguerite Gauthier, aki már-már beletörődött sorsába, és megpróbálja az adottból a legjobbat kihozni; és olyanokéba is, mint az anyagilag lecsúszott, de arisztokrata mivoltát látszatban továbbra is őrizni próbáló Armand Duval. Találkozásukból nemcsak szerelem születik, de küzdelem is egy olyan rendszer ellen, melyben a pénz mindennél nagyobb úrnak mutatkozik, az ember lelke és teste pedig ennek függvényében termékként megvásárolható.

Rendező: Sardar Tagirovsky

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.