Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Visky András: A test történetei – Lina és Teréz

bemutatóink

A test történetei kreatívjaLina

Lina szenvedélyes táncos, aki egy ostoba balesetben elveszíti mindkét lábát. Története a csonka test története. Arról szól, hogyan próbálja újraépíteni a saját identitását, csonka testéhez való viszonyát és szerelmi kapcsolatát a felfoghatatlan trauma után. A fájdalomcsillapítók hatására egy felfokozott, szürreális, abszurd humorral átszőtt világ kavarog körülötte, amelyben különféle víziók válnak természetessé. Hol kórházban, hol táncteremben, hol a szenvedővel szolidáris fehérköpenyes állatok között találjuk magunkat, de bárhol is lennénk, Lina tudatában utazunk, hogy vele együtt találjunk vissza önmagunkhoz, és megtanuljunk mi is a szívünkben táncolni.

Teréz

Teréz története Kalkuttai Szent Teréz híres hitetlenség korszakát eleveníti fel, amely őt a depresszióban szenvedők védőszentjévé avatta. Egy felfokozott érzékenységű fiatal lány kitágult, számunkra abszurdnak tűnő univerzumába kapunk betekintést, hangokat hallunk, az ő látomásait látjuk. Teréz mindenütt szenvedő emberekbe botlik, az az érzése, hogy holttesteken jár, mígnem eldönti, hogy egész életét az utcán sínylődők megsegítésére ajánlja fel. Megalapítja a maga szerzetrendjét, az apácanővérek közösségében egyre látványosabb eredményeket ér el, mialatt ő a feneketlen depresszió sötétségébe zuhan. Vajon médium-e ő? Létezik-e az az Isten, akihez beszél, vagy csak kényszeresen monologizál? Története a magány, a sötétség, a kiüresedés mindannyiunk számára ismerős helyzeteit világítja át, megmutatva azoknak a legemberibb arcát, akiket boldogoknak, szenteknek, sőt Isten küldötteinek és kiválasztottainak tartunk. Hogy, miként Teréz, elfogadjuk önmagunkat és visszataláljunk a saját boldogságunkhoz.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Előadásfotók – Lina
(fotók: Máthé András)

Előadásfotók – Teréz

Kapcsolódó írások

cast

LINA

Lina
Hermányi Mariann

Man
Csata Zsolt

Tűzoltó + 1 Állat
Pálóczi Bence

Rendőr + 1 Állat
István Papp

Állat
Artúr Vranyecz

 

 

TERÉZ

Teréz
Tolnai Hella

Beáta nővér
Anna Vékony

Father
Artúr Vranyecz

Katonatiszt, Szent Péter, Kísértő
István Papp

Hajléktalan, Jambrekovic Atya
Pálóczi Bence

Girl
Sanyó Csenge Kata / Sáfrány Mira

 

Díszlet-és kelléktervező
Luminaxis Stúdió

Costume Designer
Csegöldi Erika

Composer
Visky Péter

Stage Manager
Nagy Fruzsina

Prompter
Ádám Lezó

Director’s assistant
Homonna Nóra

Director
Visky Andrej

 

Az előadás hossza 2 óra 15 perc 1 szünettel.

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.