Veszedelmes viszonyok

Információk


Játszóhely: Kóti Árpád Terem

Bemutató: 2024. február 
Kóti Árpád terem, Csokonai Fórum

„Soha ne légy szerelmes!” — ezzel a nyilvánvalóan betarthatatlan javaslattal írta be magát az irodalomtörténetbe Choderlos de Laclos regényhőse, Valmont vikomt, aki az azóta számtalan filmes és színpadi adaptációt megélt Veszedelmes viszonyok című levélregény egyik hőse. Számára ugyanis a szerelembe esés ellentétes személyisége lényegével: az ártásban, ármánykodásban, a naiv lelkek megrontásában élvezetet találó énje kibontakozását. Pláne, ha ehhez még „méltó” társat is kap maga mellé Merteuil márkiné személyében, aki egy ideig tökéletes partnernek bizonyul a vikomt „szerelemtől mentesnek” gondolt intrikáiban. Ám csak egy ideig…

A regény iránt elkötelezett rendező, Kiss Csaba egyfajta szenvedélyes társasjátékként képzeli el a szerelmi sokszög alakulását. Olyan játszmaként, amelyben minden egyes szereplő „dobását” látjuk, s amelyet egyfelől a vágy, másfelől a kiégettség irányít. Bianca Imelda Jeremias látványvilága Kovács Adrián zenéjével együtt úgy repít vissza bennünket a 18. század végi Franciaországba, hogy közben a jelenben is érvényes módon szólal meg. 

Choderlos de Laclos regénye nyomán rendezte: Kiss Csaba

Szereposztás

Cécile de Volanges

Kiss Anna Gizella e.h.

ügyelő

Pálóczi Zoltán

súgó

Kató Anikó

rendezőasszisztens

Sóvágó Csaba

vívás

Dávid László

díszlet- és jelmeztervező

Jeremiás Bianca

zene

Kovács Adrián

dalszöveg

Müller Péter Sziámi

rendező

Kiss Csaba

Vegyen jegyet az előadásra!

A Csokonai Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztárában, a jegyirodáján kaphatók vagy a jegymester.hu oldalán online válthatók.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.