KL Színház: A kisgömböc

KL Színház: A kisgömböc

KL Színház: A kisgömböc

KL Színház: A kisgömböc

Információk


Időtartam: 50 perc, szünet nélkül

Játszóhely: Emlékkert

Korosztály: 14+

Műsoron


május 13.

A XV. DESZKA FESZTIVÁL részeként bemutatjuk:

GÖRDESZKA – A XV. DESZKA FESZTIVÁL GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI SZEKCIÓJA

KL Színház: A kisgömböc írta Markó Róbert, rendezte Schneider Jankó

JÁTSZÓHELY: EMLÉKKERT, ESŐHELYSZÍN: SZABÓ MAGDA PÓDIUMTEREM

Bohus, a böllér amolyan huszonegyedik századi mindentudó – és ahogyan az a huszonegyedik századi mindentudóknál lenni szokott: folyton siet. De sohasem annyira, hogy ne volna ideje egy-két (három-négy) jó szót szólni azokhoz, akikkel ebben a folytonos sietségben összefut. És ha már ott van, miért ne mondana el egy izgalmas történetet? Ami persze vele magával esett meg, de megeshetett volna (és még meg is eshet!) akármelyikünkkel.

Vásári bohóctréfa az egyik az legismertebb népmesénk alapján, a gyerekek és a szüleik okulására és szórakozására egyaránt.

„Ámulok az olyan előadótól, aki beszkenneli a nézőteret, és aztán nem tesz mást, csupán ezzel, vagyis hát velünk játszik az előadás egész ideje alatt. Czéh Bohusa egyfolytában tesz- vesz, siet, pakol, szerepet és feladatot oszt, be nem áll a szája, közben pedig folyamatosan sakkban tart minket, és nem mellesleg sok kitérővel és hosszú-hosszú késleltetéssel, de azért csak elmesél egy történetet, ami több mint ismerős mindenkinek, aki a mai Magyarországon nyitott szemmel és füllel él.” (Jászay Tamás, Revizor)

Rendező: SCHNEIDER JANKÓ

Szereposztás

Rendező

Schneider Jankó

Zeneszerző

Takács Dániel

Látványtervező

Boráros Szilárd

író

Markó Róbert

szereplő

Czéh Dániel

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.