Duna Táncműhely: Tájképek

Duna Táncműhely: Tájképek

Egy tájkép különböző korok lenyomatait őrzi, koncentrálódik benne az ábrázolt táj múltja és jelene, a természet adta letisztult formák. Elmondható ez a táncos testéről is, amelyre a művész élettapasztalatainak gazdagodása kifejezetten jótékony hatás bír: növeli metamorfikus képességét, életenergiáit felerősíti, koncentráltabbá és kifejezőbbé teszi. Eltűnnek belőle a felesleges mozdulatok, sallangmentessé válik, különleges esztétikai értékre tesz szert. A táncban önmagára találó test az élet elevenségnek reprezentánsa, annak sűrű és tömény koncentrátuma.

Az alkotók olyan kiemelkedő koreográfusok munkáiból inspirálódtak, mint Pina Bausch és Jiří Kylián, akik sokat tapasztalt, már nem aktív táncművészekkel készítettek darabokat, hiszen rájöttek arra, milyen mély kifejezőképesség rejlik az öregedő testben. A Duna Táncműhely új bemutatója szintén azt kívánja igazolni, hogy a táncos létnek nem feltétele a fiatalság.

Az előadásban való közreműködésre a tánc legkülönbözőbb területéről érkező művészeket kértünk fel, hiszen a más-más műfajban hosszú éveken keresztül alkotó táncosok teste más-más tájképet fest meg.

Támogatók: NKA, EMMI, MMA, Nemzeti Táncszínház, Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

Duna Táncműhely: Tájképek

Információk


Játszóhely: Csokonai Fórum, Kóti Árpád Terem

Szereposztás

Előadók

Bonifert Katalin, Lőrinc Katalin, Ertl Péter, Kakuk Pál, Katona Gábor


Zeneszerző

ifj. Csoóri Sándor


Társ zeneszerző

Izabella Caussanel


Zenekar

Üstökösök Kalitkája / ifj. Csoóri Sándor, Izabella Caussanel, Sebestyén Patrik, Bősze Tamás Jean-Pierre, Ifj. Szerényi Béla, Gulfam Sabri


Felvétel és utómunka

Mazán Attila (Csend Stúdio)


Külön köszönet

Sáfrán Balázs


Jelmez-díszlet

JuZso


Fény- és videóterv

Lendvai Károly


Produkciós vezető

Nánay Fanni


Koreográfus-rendező

Juhász Zsolt

Tájképek trailer

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.