Astor Piazzolla-Horacio Ferrer: María de Buenos Aires

Astor Piazzolla-Horacio Ferrer: María de Buenos Aires

Információk


Játszóhely: Csokonai Fórum, Latinovits Zoltán Terem

Műsoron


április 27.


május 23.


május 25.

Bemutató: 2024. április
Latinovits Zoltán terem, Csokonai Fórum

Tangó-opera argentin spanyol nyelven

Astor Piazzolla argentin zeneszerző ma már klasszikusnak számító María De Buenos Aires című tangó-operájában a címszereplő, María nemcsak városa, Buenos Aires lelke, hanem maga a megszemélyesített tangó.  Egy lány, aki éjszaka él, hiszen az argentin szív csak akkor nyílik meg igazán, amikor éjjelenként a tangót táncolják. tánc iránti szenvedélye lesz egyben végzete is: prostituálttá válik, szerelmes lesz, ám tolvajok és futtatók markába kerül és meggyilkolják. A második részben már csak a szellemét látjuk lebegni a Poklot megtestesítő városban. Ám az argentin mitológia koboldszerű figurája, El Duende segítségével feloldozást nyer. Újjászületése és szülővé válása azonban hiábavaló, mert a lányra továbbra is ez a mondat illik leginkább: „olyan napon született, amikor Isten részeg volt”. Ezt a sejtelmes kijelentést támasztja alá az a zenei világ is, amely zseniálisan ötvözi a klasszikus zenét a jazzel és a tradicionális tangóval, a feszes ritmusokra épülő muzsikát a disszonáns szólamokkal. András Lóránt rendezése mindezt a Horacio Ferrer szövegében rejlő, az egyes szereplőkre vonatkozó szimbolikus tartalmak érzékeltetésével is gazdagítja.  

Rendező: András Lóránt

Elkezdődtek a próbák

Szereposztás

Duende

Torres Dániel m.v.

Közreműködik

a PR-Evolution Debrecen Kortárs Táncegyüttes, a Csokonai Nemzeti Színház Énekkara, David Yengibarian, Zádor Tamás és a Kodály Filharmonikusok művészei

ügyelő

Horváth Ágnes

Súgó

Dihen Viktória

rendezőasszisztens

Laczó Zsuzsanna

karmester

Sándor Szabolcs

Díszlet- és jelmeztervező

Kiss Borbála

Rendező – koreográfus

András Lóránt

Vegyen jegyet online az előadásokra!

A Csokonai Nemzeti Színház előadásaira jegyek a színház jegypénztáraiban vagy a jegy.csokonaiszinhaz.hu oldalon kaphatóak.

Biztonságos jegyvásárlás online, a Jegymester.hu felületén.