2024. szeptember 26.

Már hetedik alkalommal MagdaFeszt Debrecenben

Már hetedik alkalommal MagdaFeszt Debrecenben

2024. szeptember 26.

PROGRAMVÁLTOZÁS: Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy október 4-én betegség miatt elmarad A női lélek rejtelmei című előadás.

Idén is Szabó Magda életműve előtt tiszteleg Debrecen városa és a Csokonai Nemzeti Színház. Színházi előadások, beszélgetések, koncertek és filmvetítés színesíti a négynapos MagdaFeszt programját 2024. október 2. és 5. között.

A Szabó Magda hagyatéka előtt tisztelgő MagdaFesztet idén már hetedik alkalommal rendezzük meg. A fesztivál a női alkotókra, sorsokra, történetekre fókuszál, amelyeket beszélgetések, zenei- és színházi előadások segítségével boncolgatunk – ebbe a vizsgálódásba reméljük közönségünk is bele tud merülni, hiszen célunk, hogy párbeszédet hozzunk létre látogatóinkkal.

Az idei rendezvénysorozatunk programját Mátyássy Szabolcs igazgató, Porkoláb Gyöngyi, a Womanext Üzleti Klub vezetője és Edelényi Vivien színművész ismertették egy sajtótájékoztató keretein belül. Az ismertetőn kiderült, Szabó Magda még ma is élénken él a debreceniek szívében, ezért is fontos, hogy méltó célkitűzésekkel tisztelegjünk előtte. A sajtótájékoztatót Edelényi Vivien és Danguly Tünde előadása zárta, akik bemutattak egy részletet Vissza az emberig című koncertszínházi előadásukból – amelyet október 5-én teljes hosszában is bemutatnak.

Színház, zene, mozi és költészet mind-mind feltűnnek az idei programfüzetben. A fesztivál megnyitója október 2-án, 16 órakor hivatalosan is útjára indítja az izgalmas műsorokkal teli négy napos eseményt. Ezután azonnal megtekinthető a Szabó Magda: Für Elise című regénye alapján készült színdarab, a Csokonai Nemzeti Színház produkciójában. Harmadikán Domoszlai Edit tánctagozat vezető várja nyílt táncműhellyel, majd egy izgalmas beszélgetéssel a látogatókat, ahol megismerhetik számos nemzetet képviselő táncosainkat. A nap A trójai nők előadásával folytatódik és a Hinta LOW verskoncertjével ér véget. Október negyedikén a Womanext A siker szépsége – a szépségsikere címen rendez beszélgetést a Csokonai Fórum Simor Ottó orfeumában. Ezután a Malter rövidfilmek keretein belül bonyolult női sorsokat feldolgozó rövidfilmek tekinthetők meg az Apolló moziban. A fesztivál utolsó napján egy újabb filmvetítésre kerül sor: a Pilátus rendezőjével, Dombrovszky Lillával és Györgyi Anna színésznővel találkozhatnak is a nézők a vetítés után. Ezutan rendhagyó környezetben, a Református Nagytemplomban lesz látható a Magda, a Szabó című kétszereplős színházi est. Végül Edelényi Vivien és Danguly Tünde koncertszínházi előadásával zárul a hetedik MagdaFeszt.

Bízunk benne, hogy velünk tartanak a hetedik MagdaFeszten! A programokkal kapcsolatos bővebb információk a programfüzetben és honlapunkon érhetők el.