Véget ért az évad

79_evadzaro_17_06_12-1Június 12-én ünnepi társulati ülés keretében zártuk le a 2016/2017-es színházi évadot. Az ülésen Komolay Szabolcs, Debrecen kultúráért felelős alpolgármestere köszöntötte a társulati tagokat, és elmondta, hogy a városvezetés elkötelezett a kultúra alapú városfejlesztés koncepciója mellett. Az alpolgármester megköszönte a társulat egész évados munkáját, és kiemelte, hogy mind művészi szempontból, mind a látogatottság tekintetében sikeres szezont tudhat maga mögött a Csokonai Színház. A színházvezetés részéről Ráckevei Anna igazgató évadértékelő beszédében hangsúlyozta az együttműködés, az egymás iránti tisztelet, illetve az empátia szükségességét. Felidézte az elmúlt évad legjelentősebb eseményeit, köztük a ravennai és norvégiai vendégelőadásokat, a hazai fesztiválszerepléseket (Vidéki Színházak Fesztiválja, Pécsi Országos Színházi Találkozó, Bartók Plusz Operafesztivál, Primavera Fesztivál), illetve az országos (Színházak Éjszakája, Szabó Magda 100) és városi rendezvényekhez (Méltóság Hete, Debreceni Ünnepi Könyvhét) való csatlakozást.

A hagyományoknak megfelelően az évadértékelő beszédeket követően az évadban kiemelt teljesítményt nyújtó társulati tagjaink díjazása következett.

Tamus István grafikusművész különdíja ­– Wagner Lajos, Dánielfy Zsolt, Kiss Gergely Máté

Komiszár János festőművész különdíja – Majzik Edit, Ráckevei Anna

Máthé András fotóművész Foto Art-díja – Sárközi-Nagy Ilona

A Kardoss Géza Alapítvány ösztöndíja a HUNÉP Zrt. támogatásával – Rózsa László

A Debreceni Kőr Dáma Egyesület díja – Majzik Edit

A Halász János országgyűlési képviselő, az MMA felügyelő testületének elnöke által alapított Ígéretes pályakezdő-díj – Rózsa László

Csanak József-díj üzenete – Gemza Melinda

Thália Nyakkendő – Kiss Gergely Máté

Rubányi Vilmos-díj – Wagner Lajos

Neményi Lili Vándorserleg – Donkó Imre

Láthatatlan segítő díj – Homonna Nóra rendezőasszisztens és Tóth Tünde gazdasági ügyintéző

A 2016/2017-es évadban a Csokonai Színház nívódíjában részesült: Sárközi-Nagy Ilona, Mercs János és Madák Zsuzsanna rendező.

Fotógaléria

Fotó: Máthé András