Valkay tanár úr X-Faktoros fiával játszik a Légy jó mindhalálig új változatában

Valkay tanár úr X-Faktoros fiával játszik a Légy jó mindhalálig új változatában

(Forrás: dehir.hu) 2013. december 13. 10:29

Debrecen – Pogi-dal, Az élet szép, az élet minden… – újra felcsendülnek a nagy slágerek a Csokonai Színházban. Légy jó mindhalálig: újratöltve.

 

Igazi klasszikus a Légy jó mindhalálig. Nemigen van, aki nem olvasta, vagy nem látta színházban esetleg filmen Móricz Zsigmond felkavaró történetét Nyilas Misiről, a debreceni Kollégium diákjáról. 22 évvel, 1991-ben ezelőtt elkészült a darab musical-változata Kocsák Tibor és Miklós Tibor jóvoltából. Ennek a fantasztikus zenés darabnak hol másutt, mint Debrecenben volt az ősbemutatója. A Légy jó mindhalálig kasszasiker lett, óriási sikerrel futott. Izgalmas, friss zene, több elképesztően jó sláger és remek koreográfia jellemezte. S persze, tele volt tehetséges gyerekszereplőkkel, akikből nagyon sokan pályán maradtak. Mercs Jánossal például ma is gyakran találkozhatnak a debreceni nézők, hiszen a Csokonai Színház művésze lett.

Valkay tanár úr ismét színre lép (Nagy Gábor fotói)
Valkay tanár úr ismét színre lép (Nagy Gábor fotói)

 

Két éve a virágkarneválon az Ady-gimnázium diákjai elénekelték a musical egyik nagy slágerét, a Pogi-dalt. Nem akármilyen sikerrel: úgy tűnt, ezt a slágert mindenki ismeri. Most pedig, az ősbemutató után 22 évvel nemcsak ezzel a dallal, hanem a teljes darabbal találkozhatunk.

A Csokonai Színház újra műsorra tűzte a Légy jó mindhalálig musical-változatát. A darab rendezésére a nemrégiben Csokonai-díjjal kitüntetett Várhalmi Ilonát kérte fel a színház, aki elmondta, annak idején, az ősbemutatón nagyon sok tehetséges fiatalt fedeztek fel, s most ahhoz a csapathoz hasonlóan szintén nagyon jó stáb gyűlt össze.
A cikk folytatását itt olvashatja