Színházpedagógiai és színházi nevelési konferenciát szervezünk

Fókuszban: online címmel rendezzük meg az I. Csokonai színházpedagógiai és színházi nevelési konferenciát 2021. március 29. és április 1. között. Az online szakmai konzultáció célja, hogy kerekasztal-beszélgetéseken, részvételt kínáló online színházi előadásokon és egyéb programokon keresztül vizsgálják és vitassák meg a színházi nevelés, színházpedagógia online-osítása során szerzett tapasztalatokat. Az online platformban való gondolkodást, alkotást a kényszer szülte: a színházpedagógiai és színházi nevelési szakembereknek a különböző internetes videókommunikációs rendszerekre kellett adaptálniuk a programjaikat, drámás tevékenységeiket, s ez az új helyzet új formák, és esetlegesen új műfajok létrejöttét eredményezte.

A konferencián való részvételt színházi neveléssel, színházpedagógiával foglalkozóknak, színházi alkotóknak, drámapedagógusoknak, színházzal, drámapedagógiával kapcsolatos egyetemi szakok hallgatóinak, pedagógusoknak, szakmabeli és szakmán kívüli érdeklődőknek ajánlják. A hazai alkotók, szakemberek sora mellett Chris Cooper író, rendező, színházi nevelési szakember, és a birminghami Big Brum művészeti vezetője, Richard Holmes is konferencia vendége lesz, de a résztvevők találkozhatnak majd a bukaresti Replika Központ rendezőjével, Radu Apostollal és a társulat drámaírójával,  Mihaela Michailovval is.

A konferencia programjai a Zoomon valósulnak meg, a részvételhez stabil internet hozzáférés, egyes programok esetében mikrofon és kamera szükséges. A konferencia kidolgozói és szervezői a Csokonai Ifjúsági Program csapata: Gemza Melinda, Madák Zsuzsanna, Varga Nikolett, valamint Bethlenfalvy Ádám és Cziboly Ádám színházi nevelési szakemberek.

Az I. Csokonai Színházpedagógiai és Színházi nevelési konferencia az Interreg V-A Románia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül megvalósuló, a „Román-magyar határon átnyúló képzési központ és értéktár a kulturális és történelmi örökség számára” elnevezésű projekt részeként szerveződik a Csokonai Színház koordinálásában.

A konferencia részletes programja ide kattintva érhető el.

Jelen tájékoztató tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

 

 

Print