Színházak Éjszakája

A már megszokott kulisszajárások, nyílt próbák mellett rapid randival, jelenetbeugrással, tánctanítással, a gyerekeket pedig drámajátékokkal várja a Színházak Éjszakáján, szeptember 22-én a Csokonai Színház.  A híres Broadway-musical, a Bonnie & Clyde koreográfusával bárki megtanulhatja a gengszterpáros egy táncát, próbálhat Ráckevei Annával, Kubik Annával és Bakota Árpáddal, sőt átveheti a szerepüket, megnézheti, hogyan próbál a Kossuth-díjas rendező, Jeles András A Viszkisből is ismert Móga Piroskával és Mészáros Tiborral, s robottá is változhat Katona Gábor mozgástréningjén. A színház 17 órakor nyitja meg kapuit, az utolsó kulisszajárás 22 óra 30 perckor indul. Minden program regisztrációhoz kötött. Az egyes programok több időpontban is elérhetőek. Jelentkezni az 52 413 565 –ös telefonszámon, személyesen a színház Szervezési Osztályán vagy a szervezes@csokonaiszinhaz.hu e-mail címen lehet. Mindenki maga állíthatja össze, hogy mikor milyen eseményen szeretne részt venni. A programok külön-külön 500 forintba kerülnek. Ha valaki három vagy annál több eseményre vált jegyet, 10% kedvezményt kap. A jegyértékesítés szeptember 13-án kezdődik. A színház jegypénztára a Színházak Éjszakája napján, szeptember 22-én, szombaton 10 és 12 óra, délután 13 és 20 óra között tart nyitva.

Csicsergő Gyereketető

Tölts el egy kalandos estét izgalmas történetek birodalmában! Színházi nevelési szakembereink drámajátékokkal, szerepjátékokkal és improvizációs jelenetekkel hívják a gyerekeket egy vidám és fantasztikus utazásra.

17.00 1-4. osztályos gyerekek részére

18.00 1-4. osztályos gyerekek részére

19.00  5-8. osztályos fiatalok részére

Gengsztertánc

Perdülj táncra Cortés Sebastiannal! A Bonnie &Clyde koreográfusa az esti próba előtt a Színházak Éjszakája látogatóinak tanítja meg a gengszterlegendából készült népszerű Brodway-musical egy-két tánclépését. Figyelem! Táncos és nem táncos lábúak jelentkezését is várjuk.

Nyílt próba Jeles Andrással

Strindberg Júlia kisasszony című egyfelvonásosát Jeles András Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező állítja színpadra. Júlia kisasszony, Jan, az inas és Kristin, a szakácsnő szerelmi háromszögének történetét olyan szenvedéllyel és bátorsággal fogalmazta meg a 19. századi svéd drámaíró, hogy a maga korában először betiltották, és csak évekkel később hódította meg a világ színpadait. Strindberg radikálisan ír a férfi és nő szembenállásáról, a frusztrált szerelmi sóvárgásról, szexuális vágyról, a merev társadalmi hierarchia béklyójáról.

A szerelmi dráma szerepeit A Viszkisből és az Aglajából is ismert Móga Piroska (Júlia kisasszony), Mészáros Tibor (Jan) és a Csokonai Színházba frissen szerződtetett Hajdu Imelda (Kristin) játsszák.

Az érdeklődők 25 percig vehetnek részt a próbán.

15 perc hírnév

Orbánné lehetsz a Macskajátékból, Tuzenbach és Szoljonij a Három nővérből, de kipróbálhatod azt is, hogy érzi magát a színpadon a Játék a kastélyban Turaija. A színészek kiválasztanak egy 10 perces jelenetet, megmutatják, ők hogy játsszák szerepeiket, elmondják, mit gondolnak az általuk játszott figurákról, aztán Tiéd a terep. Nem hagynak magadra, ők lesznek a rendezőid, sőt a szövegkönyvüket is kölcsönadják.

Hogy kiktől kapod majd az instrukciókat?

A Macskajátékban Kubik Annától, Ráckevei Annától és Janka Barnabástól. A Három nővérben Mercs Jánostól és Rózsa Lászlótól. A Játék a kastélyban vígjátékban pedig Bakota Árpádtól, Garay Nagy Tamástól és Kiss Gergely Mátétól.

„Járd el a táncot, utána repülünk”- mozgástréning, robottánc, varázslás Katona Gábor koreográfussal

A tavalyi Színházak Éjszakája egyik legnépszerűbb eseménye Katona Gábor koreográfus mozgástréningje volt. Akkor mint nézőket szembesített minket magunkkal, most pedig egy egyedülálló technika segítségével bemelegíti a hangot, a testet és a szellemet, majd az elmúlt évadra vissza és az újra előre tekint. Megmutatja (és persze gyakoroltatja is), miként varázsolta varázslókká a Rózsa és Ibolya szereplőit, majd mindenki megtanulhatja, hogyan mozog A padlás robotja. A Csokonai Színház Énekkarának tagjai is közreműködnek.

Rapid randi

Heten ülnek a kávéház egy-egy asztalánál: 6 színész és 1 színházi szakember. Randizz velük! De gyorsan! Minden színésszel 3 perc áll rendelkezésedre, hogy kifaggasd! Kérdezhetsz bármiről! Szerepeikről, boldogságukról, szakmájukról, félelmeikről, egyáltalán a színházról.

Kulisszajárás – Nézz a kulisszák mögé színészekkel

Nagyszínpad – Gengsztertánc Stúdiószínház – Nyílt próba Jeles Andrással Karterem – 15 perc hírnév Balett-terem – “Járd el a táncot,utána repülünk” Kismandula cukrászda – Rapid randi Kulisszajárás – Nézz a kulisszák mögé Nézőtéri büfé – Csicsergő Gyereketető
17.00 Gengsztertánc a Bonnie & Clyde koreográfusával, Cortés Sebastiánnal „Járd el a táncot, utána repülünk” – Mozgás-és hangtréning Katona Gábor koreográfussal és az énekkarral Kulisszajárás Majzik Edittel Csicsergő Gyereketető (1-4. osztályos gyerekek részére)
18.00 Gengsztertánc a Bonnie & Clyde koreográfusával, Cortés Sebastiánnal Nyílt próba Jeles Andrással – Strindberg: Júlia kisasszony Résztvevők: Jeles András,Móga Piroska, Mészáros Tibor, Hajdu Imelda „Járd el a táncot, utána repülünk” – Mozgás-és hangtréning Katona Gábor koreográfussal és az énekkarral Rapid randi – Résztvevők: Gemza Péter – igazgató, Kubik Anna – színművész, Majzik Edit–színművész, Mercs János – színművész, Kovács András–színművész, Krajcsi Nikolett–színművész, Karl József – főügyelő Kulisszajárás Janka Barnabással Csicsergő Gyereketető (1-4. osztályos gyerekek részére)
19.00 Nyílt próba Jeles Andrással – Strindberg: Júlia kisasszony Résztvevők: Jeles András,Móga Piroska, Mészáros Tibor, Hajdu Imelda 15 perc hírnév – Három nővér Mercs Jánossal és Rózsa Lászlóval „Járd el a táncot, utána repülünk” – Mozgás-és hangtréning Katona Gábor koreográfussal és az énekkarral Rapid randi – Résztvevők: Somogyi-Tóth Dániel – zeneigazgató, Ráckevei Anna–színművész, Bakota Árpád – színművész, Zeck Juli – színművész, Janka Barnabás–színművész, Csikos Sándor–színművész, Ács Ibolya – fodrásztár vezető Csicsergő Gyereketető (5-8. osztályos gyerekek részére)
20.00 Nyílt próba Jeles Andrással – Strindberg: Júlia kisasszony Résztvevők: Jeles András,Móga Piroska, Mészáros Tibor, Hajdu Imelda 15 perc hírnév – Macskajáték Ráckevei Annával, Kubik Annával és Janka Barnabással Rapid randi – Résztvevők: Dihen Viktória – súgó, Újhelyi Kinga – színművész, Edelényi Vivien–színművész, Garay Nagy Tamás – színművész, Gemza Péter – igazgató, Katona Gábor – koreográfus, Leskó István – kelléktár vezető
21.00 15 perc hírnév – Játék a kastélyban Bakota Árpáddal, Garay Nagy Tamással és
Kiss Gergely Mátéval
22.00 Kulisszajárás Mercs Jánossal
22.30 Kulisszajárás Vranyecz Artúrral

Fotógaléria

Fotó: Máthé András