Óriási öröm: elhoztuk a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján
Óriási öröm: elhoztuk a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak FesztiváljánHatalmas büszkeség számunkra, hogy társulatunk Három nővér című produkciója, Ilja Bocsarnikovsz rendezése nyerte el a legjobb előadás díját a Vidéki Színházak Fesztiválján.

Ahogy a zsűritől megtudhattuk, a nagyszerű rendezésen túl színészeink érzékeny játéka, a produkció térhasználata és látványvilága is hozzájárult a díj elnyeréséhez.

A rangos elismerést igazgatónk, Gemza Péter, és az Olga szerepét alakító Varga Klári vették át.
Lantos Anikó, a Thália Színház fesztiváligazgatója az esemény mai díjkiosztóján elmondta: hetedik alkalommal szervezték meg az évad nyitányaként a fesztivált, amelynek az idén a Tháliában zajló felújítás miatt a Pesti Magyar Színház adott otthont.

A Vidéki Színházak Fesztiválján szeptember 3. és 9. között nyolc előadás volt látható. A nyolc vidéki társulat budapesti bemutatkozását a közönség kiemelkedő érdeklődése kísérte.  A fesztivál célja továbbra is változatlan: jó alkalmat szolgáltatni arra, hogy a vidéki társulatok találkozzanak a budapesti közönséggel, párbeszéd alakuljon ki a művészek és a közönség, valamint a szakmabeliek között.

A programot ezúttal is öttagú zsűri kísérte figyelemmel, akik a fesztivál díjait ítélik oda. A zsűri tagjai: Dobák Lívia dramaturg, Lackfi János író, költő, Tóth Auguszta színművész, Hábermann Jenő producer és Makk Zsuzsa közönségzsűri, a Mezei néző blog írója.

Fotógaléria