Nyílt próba a magyar dráma napján

A magyar drámairodalom ünnepének szentelt napon A magyar Faust című előadás alkotófolyamatába pillanthatnak be az érdeklődők.

1984-től minden év szeptember 21-én ünnepeljük a magyar dráma napját: 1883-ban ezen a napon mutatták be Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményét a Nemzeti Színházban.

A magyar drámairodalom klasszikusára emlékező, illetve az újabb alkotások létrehozására ösztönző esemény alkalmából nyílt próbát tart a Csokonai Színház. A nézők a teátrum 150 éves jubileumát ünneplő díszelőadás, A magyar Faust színházi alkotófolyamataiba nyerhetnek betekintést szeptember 21-én, hétfőn 17 órától a színház nagyszínpadán. A nyílt próbán a részvétel ingyenes, előzetesen regisztrálni nem szükséges.

Orbán János Dénes pokolfajzatok és angyalok, boszorkányok, szellemek, garabonciások és cívispolgárok közt játszódó tragikomédiáját Árkosi Árpád rendezésében október 2-án mutatja be a teátrum. Debrecen híres professzora, Hatvani István személye és tudománya körül keringő anekdotákból merítő előadás főbb szerepeiben Mészáros Tibor és Mercs János lesz látható. A 18 órakor kezdődő próba előtt Lőrincz Zsuzsa dramaturg a közönséget A magyar Faust világával ismerteti meg, beszélget a szerzővel, a két főszereplővel, a rendezővel, a darab zeneszerzőjével, Könczei Árpáddal és a koreográfus Katona Gáborral.

Fotógaléria

Fotó: Máthé András