Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Visky András: A test történetei – Lina és Teréz

bemutatóink

A test történetei kreatívjaLina

Lina szenvedélyes táncos, aki egy ostoba balesetben elveszíti mindkét lábát. Története a csonka test története. Arról szól, hogyan próbálja újraépíteni a saját identitását, csonka testéhez való viszonyát és szerelmi kapcsolatát a felfoghatatlan trauma után. A fájdalomcsillapítók hatására egy felfokozott, szürreális, abszurd humorral átszőtt világ kavarog körülötte, amelyben különféle víziók válnak természetessé.  Hol kórházban, hol táncteremben, hol a szenvedővel szolidáris fehérköpenyes állatok között találjuk magunkat, de bárhol is lennénk, Lina tudatában utazunk, hogy vele együtt találjunk vissza önmagunkhoz, és megtanuljunk mi is a szívünkben táncolni. 

Teréz

Teréz története Kalkuttai Szent Teréz híres hitetlenség korszakát eleveníti fel, amely őt a depresszióban szenvedők védőszentjévé avatta. Egy felfokozott érzékenységű fiatal lány kitágult, számunkra abszurdnak tűnő univerzumába kapunk betekintést, hangokat hallunk, az ő látomásait látjuk. Teréz mindenütt szenvedő emberekbe botlik, az az érzése, hogy holttesteken jár, mígnem eldönti, hogy egész életét az utcán sínylődők megsegítésére ajánlja fel. Megalapítja a maga szerzetrendjét, az apácanővérek közösségében egyre látványosabb eredményeket ér el, mialatt ő a feneketlen depresszió sötétségébe zuhan. Vajon médium-e ő? Létezik-e az az Isten, akihez beszél, vagy csak kényszeresen monologizál?  Története a magány, a sötétség, a kiüresedés mindannyiunk számára ismerős helyzeteit világítja át, megmutatva azoknak a legemberibb arcát, akiket boldogoknak, szenteknek, sőt Isten küldötteinek és kiválasztottainak tartunk.  Hogy, miként Teréz, elfogadjuk önmagunkat és visszataláljunk a saját boldogságunkhoz. 

Időpont Előadás Műfaj

2022/10/08 szombat


20:00

Visky András: A test történetei - Lina és Teréz

A MagdaFeszt keretében
bérletszünet

Kóti Árpád terem, Csokonai Fórum, Debrecen

Előadásfotók – Lina
(fotók: Máthé András)

Előadásfotók – Teréz

Kapcsolódó írások

Szereposztás

LINA

Lina
Hermányi Mariann

Férfi
Csata Zsolt

Tűzoltó + 1 Állat
Pálóczi Bence

Rendőr + 1 Állat
Papp István

Állat
Vranyecz Artúr

 

 

TERÉZ

Teréz
Tolnai Hella

Beáta nővér
Vékony Anna

Apa
Vranyecz Artúr

Katonatiszt, Szent Péter, Kísértő
Papp István

Hajléktalan, Jambrekovic Atya
Pálóczi Bence

 

 

Díszlet-és kelléktervező
Luminaxis Stúdió

Jelmeztervező
Csegöldi Erika    

Zeneszerző
Visky Péter

Ügyelő
Nagy Fruzsina       

Súgó
Németh Angéla

Rendezőasszisztens
Homonna Nóra

Rendező
Visky Andrej

 

Az előadás hossza 2 óra 15 perc 1 szünettel.

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.