Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Visky András: A test történetei – Lina és Teréz

bemutatóink

A test történetei kreatívjaLina

Lina szenvedélyes táncos, aki egy ostoba balesetben elveszíti mindkét lábát. Története a csonka test története. Arról szól, hogyan próbálja újraépíteni a saját identitását, csonka testéhez való viszonyát és szerelmi kapcsolatát a felfoghatatlan trauma után. A fájdalomcsillapítók hatására egy felfokozott, szürreális, abszurd humorral átszőtt világ kavarog körülötte, amelyben különféle víziók válnak természetessé.  Hol kórházban, hol táncteremben, hol a szenvedővel szolidáris fehérköpenyes állatok között találjuk magunkat, de bárhol is lennénk, Lina tudatában utazunk, hogy vele együtt találjunk vissza önmagunkhoz, és megtanuljunk mi is a szívünkben táncolni. 

Teréz

Teréz története Kalkuttai Szent Teréz híres hitetlenség korszakát eleveníti fel, amely őt a depresszióban szenvedők védőszentjévé avatta. Egy felfokozott érzékenységű fiatal lány kitágult, számunkra abszurdnak tűnő univerzumába kapunk betekintést, hangokat hallunk, az ő látomásait látjuk. Teréz mindenütt szenvedő emberekbe botlik, az az érzése, hogy holttesteken jár, mígnem eldönti, hogy egész életét az utcán sínylődők megsegítésére ajánlja fel. Megalapítja a maga szerzetrendjét, az apácanővérek közösségében egyre látványosabb eredményeket ér el, mialatt ő a feneketlen depresszió sötétségébe zuhan. Vajon médium-e ő? Létezik-e az az Isten, akihez beszél, vagy csak kényszeresen monologizál?  Története a magány, a sötétség, a kiüresedés mindannyiunk számára ismerős helyzeteit világítja át, megmutatva azoknak a legemberibb arcát, akiket boldogoknak, szenteknek, sőt Isten küldötteinek és kiválasztottainak tartunk.  Hogy, miként Teréz, elfogadjuk önmagunkat és visszataláljunk a saját boldogságunkhoz. 

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Előadásfotók – Lina
(fotók: Máthé András)

Előadásfotók – Teréz

Kapcsolódó írások

Szereposztás

LINA

Lina
Hermányi Mariann

Férfi
Csata Zsolt

Tűzoltó + 1 Állat
Pálóczi Bence

Rendőr + 1 Állat
Papp István

Állat
Vranyecz Artúr

 

 

TERÉZ

Teréz
Tolnai Hella

Beáta nővér
Vékony Anna

Apa
Vranyecz Artúr

Katonatiszt, Szent Péter, Kísértő
Papp István

Hajléktalan, Jambrekovic Atya
Pálóczi Bence

Lány
Sanyó Csenge Kata / Sáfrány Mira

 

Díszlet-és kelléktervező
Luminaxis Stúdió

Jelmeztervező
Csegöldi Erika    

Zeneszerző
Visky Péter

Ügyelő
Nagy Fruzsina       

Súgó
Lezó Ádám

Rendezőasszisztens
Homonna Nóra

Rendező
Visky Andrej

 

Az előadás hossza 2 óra 15 perc 1 szünettel.

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.