Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Szentpéteri Csilla & Band ADVENTI KONCERTJE

vendégelőadás

Vasárnap

Szentpéteri Csilla & Band ADVENTI KONCERTJESzentpéteri Csilla, Magyarország népszerű, elismert zongoraművésze és kitűnő zenésztársai ünnepi műsora a zenén túl lélegzetelállító látvány-világgal gazdagodott. A színpad négy pontján négy nagyméretű LED-falon zenére komponált kreatív filmek, páratlan vizualizációk,  mesés fényjátékok teszik katartikussá ezt az ünnepi eseményt. Színes, unikális repertoárjukban ideális arányban szólalnak meg a pezsgő, vidám, örömteli hangulatot tükröző dallamok és az emelkedett hangvételű, patetikus művek. A zongora mellett kiemelt szerepet kapnak  a gitárok, a jazztrombita, a hegedű és a hamisítatlan ritmusok.

Szentpéteri Csilla frappáns klasszikus zenei átiratai összefonódnak a XXI. század modern műfajaival, mint a jazz, blues, bossa nova, világ-zene, ezzel új esszenciát adva a régi ízeknek. Csilla adventi meséin, karácsonyi anekdotáin keresztül megismerhetjük a magyar népszokásokat és a világ számos országának tradícióit. Zenéjük kortól, nemtől függetlenül mindenkinek megadja, amire vágyik: örömteli advent várakozást, feltöltődést, meghittséget, lélekemelő atmoszférát, s magas színvonalú szórakozást.

Akik a hangulatért felelnek:
Szentpéteri Csilla – zongora
Kormos János – gitárok
Kovács “Öcsi” Ferenc – jazztrombita, hegedű
Szendőfi Balázs – bass
Kovács Norbert – dobok
Takács Márton – percussion

A koncert végén Szentpéteri Csilla dedikálja lemezeit a Csokonai Színház aulájában.

Hétfő

Ha Vivaldi, Mozart, Paganini, Liszt, Brahms és társaik ma élnének, vajon milyen zene hatna rájuk, milyen zenét komponálnának? Jazz, latin, világzene, boga nova, filmzene, rock vagy blues? Hogyan szólalnának meg ezek a művek, akusztikus vagy elektronikus hangszereken? Vajon ők írnák korunk slágereit vagy a magasabb művészetet művelnék? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Szentpéteri Csilla zongoraművész, aki az ezredforduló idején új műfajt honosított meg Magyarországon. Formabontó módon tiszteleg a zeneirodalom nagyságai előtt, a XXI. század hangján. Klasszikus szerzők műveit értelmezi újra, mai modern hangzásban megszólaltatva azokat, ötvözve saját kreatív gondolataival.

Szentpéteri Csilla a hiányzó láncszemet keresi komoly- és könnyűzene között, kapcsolódási pontot, mely összeköti ezt a két látszólag távoli világot. Koncertjein elmosódik a határ zenei korszakok és műfajok között, illusztrálva, hogy ZENE csak egyféle van, amely eljut az emberi lélekhez.

Szentpéteri Csilla & Band
A Liszt Ferenc Zeneakadémián végzett Szentpéteri Csilla zenésztársai szintén sokoldalú muzsikusok, akik a legváltozatosabb formációkból érkeztek, a népzenétől a klasszikusig.
Kormos János a magyar jazz műfaj egyik legismertebb gitárosa, Kovács Ferenc hegedűs−jazz-trombitás a Djabe együttes oszlopos tagja. Kovács Norbert dobokon, Takács Márton ütőhangszereken játszik, Szendőfi Balázs basszusgitározik. Tíz éve muzsikálnak együtt.

 

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria