Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Szabó Magda Törzsasztal

bemutatóink

Szabó Magdát gyakran nevezik Debrecen ikonikus írójának, de hogy miben áll a szerző és a város kapcsolatának különlegessége, milyen hatással volt a „debreceniség” Szabó Magda életművére, illetve annak megítélésére, arról ritkán esik szó. Ha valahol lehet Szabó Magdának törzsasztala, az mindenképpen Debrecenben van. E köré a képzeletbeli törzsasztal köré hívtunk költőket, írókat, irodalmárokat és színművészeket, hogy megosszuk egymással Szabó Magda mítosszá nőtt „debreceniségéről” szóló gondolatainkat.

A Csokonai Színház az Ünnepi Könyvhét idei rendezvényeihez kapcsolódóan június 9-én 18 órától az Alföld folyóirattal közösen Szabó Magda Törzsasztal címmel rendez kerekasztal-beszélgetéssel és színházi műsorral egybekötött estet. Az est első felében Szirák Péter irodalomtörténész, az Alföld folyóirat főszerkesztője Kiss Noémi és Térey János írókkal, illetve Juhász Anna irodalmi menedzserrel beszélget Szabó Magda irodalmi örökségéről, debreceniségéről és mitikussá nőtt alakjáról. Az est második felében a Csokonai Színház társulatának tagjai zenés irodalmi műsor keretében idézik fel a város és a színház ikonikus írójának alakját. A műsorban részletek hangzanak el Szabó Magda Ókút és Kiálts, város! című műveiből Ráckevei Anna, Csikos Sándor és Vranyecz Artúr tolmácsolásában, illetve megszólalnak a pályatársak Szabó Magdához és Szabó Magdáról írt művei is a színház prózai és operatársulatának előadásában. Az est különlegességeként felhangzik a Szabó Magda emlékére írt A hallei kirurgus című opera egyik áriája a Virtuózokból is ismert Szüts Apor előadásában.

Kapcsolódó írások

A színpadon (is) megidézett Szabó Magda

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Fotó: Máthé András