Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Solus Christus

vendégelőadás

A Duna Művészegyüttes vendégjátéka

/Egyedül Krisztus/

solus_christus“A valódi érték (túl a publikációk zűrzavarán, a kommunikáció örök békéjében és csöndjében) terített asztal, amihez mindenki hivatalos, ahol mindenki jóllakhat, anélkül, hogy bárkit is megrövidítene. Isteni kontextusban: legtöbbször más, aki az értéket megéli, s megint más, aki esetleg megírja. Mit számít? Isten az, s egyedül ő az, aki ír: a történések szövetére, vagy a papírra.”

/Pilinszky János/

Táncszínházi előadásunk a reformáció értékeinek jelenvalóságáról szól, miként azok szervesen beépültek életünkbe, mindennapjainkba, mindmáig meghatároznak minket, akár akarjuk azt, akár nem. A szóban forgó értékeket ugyanis nem mosta el az idő, nem kezdte ki a változás, itt és most is hatnak, elevenek, igaz, többnyire öntudatlanul, észrevétlenül. A reformációnak köszönhető többek közt a vallási és a világi élet átjárhatósága: a szekularizáció eredetileg az egyházi földek kisajátítását jelentette, majd az „elvilágiasodás” folyamatát is. A „lelkiismereti szabadság” úgyszintén vallási érték volt, a reformátorok teológiai vitáiban (harcaiban) született, s vált belőle később a mindenkori világban tevékeny ember méltóságának, öntudatának talapzata. Táncszínházi előadásunk központi gondolata tehát ez: a reformáció értékei nem muzeálisak, hanem elevenek, itt és most, jelenünkben is valóságosak, cselekedeteink, ön- és valóságismeretünk mélyrétegében mindmáig jelenvalók.

Károlyi – vizsolyi – biblia:
26. És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra; és uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, a barmokon, mind az egész földön, és a földön csúszó-mászó mindenféle állatokon.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Fotó: Dusa Gábor

Szereposztás

Előadja a Duna Művészegyüttes és a Göncöl Zenekar

Közreműködik a Szent Efrém Férfikar, Hétlépés Táncegyüttes és Palyov Attila

Koreográfusok
Furik Rita, Juhász Zsolt, Mihályi Gábor

Koreográfus asszisztens
Bonifert Katalin

Zene
Dulai Zoltán, Bubnó Tamás, Kelemen László

Jelmeztervező
Furik Rita

Fényterv – videó projekció
Lendvai Károly

Produkciós vezető
Letenyei Gábor

Rendező
Juhász Zsolt

 

A Duna Művészegyüttes és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésében.

 

Bemutató: 2017. december 7. Várkert Bazár

előadás időtartama várhatóan 70 perc szünet nélkül

Videógaléria