Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Oláh-Horváth Sára: Hűvös

Fészek

felolvasószínházi előadás a Magyar Dráma Napja alkalmából

Oláh-Horváth Sári Marosvásárhelyen tanul rendező szakon Bocsárdi László osztályában, valamint drámaírás mesterképzésen is részt vesz Horváth Péter irányítása alatt. Számára a kutatás a fontos, és az, hogy feszegesse a határait.

2011-ben írta át a Woyzecket, majd meg is rendezte Wojcek címmel. 2012-ben Veritas Duplex című darabjával elnyerte a Kolibri Színház Platform 11+ ifjúsági drámapályázatát, majd 2015-ben a Kolibri Pincében bemutatták Háromnegyed című darabját.

Egyetemi évei egyik legfontosabb munkájának tartja a MEDEIA-t, melyet azóta a Jurányiban is játszottak. Saját bevallása szerint fura érzés volt viszontlátni az előadást és magát a darabban. „Nagyon fura, már-már kellemetlen érzés volt. Szembesültem azzal, hogy mennyi szakmai és emberi változáson mentem keresztül.”

Idén a Csokonai Színházban Lázár Ervin A kisfiú meg az oroszlánok című meseregényét állítja színpadra, valamint a Fészek felolvasószínházi programsorozat keretében a Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én 17 órától saját darabját, a Hűvöst rendezi meg felolvasószínházi formában a Pepe Panini kávéházban.

A Hűvös a szerző műfaji megjelölése szerint színpadi szöveg slampoetry etűdökkel. Sári számára fontos egy darab zenei világa, ezért állandóan zeneszerzővel dolgozik: ezúttal is társa lesz a produkcióban Szirtes Edina „Mókus”.

A darab gyermekotthonban nevelkedő kamaszok világát mutatja be, közülük is kiemelve két fiú, Béla és Miklós viszonyát. Az intézetben komoly kérdés: ki a csicska és ki a csicskatartó? Vagyis kié a hatalom? És valaki vagy csicska, vagy csicskatartó. Átmenet nincs. Persze csicskának lenni nem jó. De ha az vagy, az mégiscsak azt jelenti, hogy tartozol valakihez. Vagy azt, hogy van, aki megvédjen. Szeretetre éhes gyerekek válnak itt vad felnőttekké. Béla a csicskatartó, Miklós a csicska. Legalábbis Béla ezt így szeretné, és látszatra így is működik. De érzelmileg ki kinek a kiszolgáltatottja? Béla hamarosan betölti a 18. életévét, és el kell hagynia az intézetet. De felkészítették-e arra, hogy az „utcára” kerüljön?

Kapcsolódó írások

Elindult a Fészek!

Félelmek csicskái: felolvasószínházi estén mutatták meg, hová vezethet az érzelmi kiszolgáltatottság

Fészek felolvasószínház a Csokonaiban: ez jó

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Fotó: Máthé András

Szereposztás

Béla
Bakota Árpád

Miki
Kránicz Richárd e.h.

Krisz
Papp István

Fingusz
Mercs Máté

Andi
Zeck Juli

közreműkő és szerzőtárs
Szirtes Edina “Mókus”

 

rendező
Oláh-Horváth Sára

 

A programot támogatja:
LOGO_PANINI-2-page-001