Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Egy őrült naplója

vendégelőadás

Az Orlai Produkció vendégjátéka

 Nyikolaj Vasziljevics Gogol: Egy őrült naplója Gogol Egy örült naplója című „pétervári elbeszélését” állítja színpadra Bodó Viktor 2016 tavaszán monodráma formájában. A történet főszereplőjét, a szemünk láttára a realitásérzékét folyamatosan vesztő, vagy már eleve labilis valóságérzékelésű hivatalnokot Keresztes Tamás játssza, aki nem először kap főszerepet Bodó-előadásban, rá épült a Katona József Színházbeli híres Ledarálnakeltűntem is, amely érdekes párhuzamként szintén egy kiszolgáltatott kisember kényszerű ámokfutását mutatta be. Az Egy őrült naplója új változatának szövegkönyve több fordítás és az eredeti orosz példány összevetésével készül. Keresztes Tamás mellett az előadás másik fontos „szereplője”, a környezetet és atmoszférát megteremtő loop lesz, amelynek segítségével élőben születik meg az előadás zenéje. Mi vagyunk őrültek, vagy a világ őrült meg körülöttünk? – erről is szól Gogol 1834-ben játszódó története, és a kérdés most, 2016-ban is ugyanolyan aktuális.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Szereposztás

Czímer József fordítása alapján

Axentyij Ivanovics Popriscsin
Keresztes Tamás

 

szakértő
dr. Zalka Zsolt

díszlet
Keresztes Tamás

dramaturg
Róbert Juli

grafika
Nagy Gergő

asszisztens
Szakács Zsuzsi

 

rendező
Bodó Viktor

 

producer
Orlai Tibor

 

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül.

Külön köszönet
Juhász Nóra, Kákonyi Árpád, Szalai József, Szarvas Dávid

Az előadás a Katona József Színház, a FÜGE, a MASZK Egyesület (Szeged) és az Orlai Produkciós Iroda együttműködésében jött létre.

Videógaléria