Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Nőkről – rövidfilmek

rövidfilmvetítés

Rövidfilmvetítés

 

 

 

Redline

A film főszereplője, Anna kap egy különös hívást egy rég nem működő piros telefonról. Ez a hívás egy randevúra invitálja. Nem tudja, ki van a vonal másik végén, de elfogadja a meghívást és egy olyan kalandba keveredik, amire nem számított.

 

Betti

Forgó Bettiben a ’80-as években punkként erős volt a szabadságvágy. Ezt a szabadságot a taxizásban találta meg, és azóta is így keresi a kenyérre valót. A filmben eredeti riport hangzik el, animációval elegyítve.

 

Narancs Útlevél 

Te mit áldoznál fel azért, hogy anya lehess? Adnál életet, ha cserébe le kellene mondanod a magadéról? Disztópikus történet egy fekete-fehér világba zárt lányról.

Fábri Anna egy olyan országban él, amelyben a nők vagy szülnek, vagy dolgoznak, nincs középút – hála az Állam ún. Vektor Programjának. 18 éves korukban Soranyaságba vonulnak, világra hoznak 3 újpolgárt, majd az Állami Egyetem nemzetfenntartó képzésén vesznek részt. Választhatnak civil foglalkozást, ám akkor sterilizálják őket. A harmadik opció, hogy a Nemzetfenntartási Minisztériumnál szolgálnak. A politikai ügynököknek nem kell soranyaságba vonulniuk és megtarthatják termékenységüket, azonban 20 éven át kell működtetniük a Programot.

Anna éppen 18 éves. A Váróteremben ül, remélve, hogy kiadják az útlevelét és átlépheti a határt. Az ügynöke: Fábri Annamária.

 

Vércsék

A Vércsék egy magyar kisváros serdülő lány válogatott kézilabda-csapata. Mindennapjaik edzésekkel, versenyekkel, utazással telnek. Életük a játékról, az összetartozásról szól. Kellene, hogy szóljon. A tizenöt éves Franci a csapat legjobb játékosa. Gondterhelt, elege van. Élete nagy döntése előtt áll: kilép a csapatból. Kész arra, hogy elveszítse a csapatot, a barátait. Meg kell tennie, épp azért, hogy kiálljon értük is. Legjobb barátja, Flóra, a délután folyamán még próbálja jobb belátásra bírni, de hiába. Amikor Franci felkeresi az edzőt, legjobb barátnőjét találja a férfinál…

 

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.