Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Néptáncosok Országos Bemutató Színpada

vendégelőadás

Martinplakett1A Martin György Néptáncszövetség 1996-ban hívta életre a Néptáncosok Országos Bemutató Színpada (NOBSZ) elnevezésű rendezvénysorozatot, mellyel a néptáncegyütteseknek kíván lehetőséget nyújtani a bemutatkozásra, egymás munkájának megismerésére és az összehasonlítható, egységes rendszerben történő, országos szakmai megmérettetésre.

A Néptáncosok Országos Bemutató Színpadát kétévenként rendezi meg a Szövetség, s a legutóbbi alkalommal Debrecenben is otthonra lelt ez a nagy érdeklődésre számot tartó, szakmai rendezvény! A térségben több olyan együttes van, amelyik kifejezetten Debrecent választja a minősítés helyszínének.

A minősülni kívánó együtteseknek 25-30 perces, szerkesztett programot kell bemutatniuk.

A minősítés feltétele, hogy a műsor több tájegység tánc, zenei és viselet hagyományaiban való jártassággal, vagy egy tájegység – több tánctípust tartalmazó – hagyományainak, elmélyült ismeretével mutassa be az együttes sokoldalú tánctudását, előadói képességét, változatos, igényes színpadi megjelenését.

A minősülő együttesek:

– Debreceni Hajdú Táncegyüttes (Debrecen)
– Debreceni Népi Együttes (Debrecen)
– Derecskei Szivárvány Néptáncegyüttes (Derecske)
– Nyírség Táncegyüttes (Nyíregyháza)

Az előadás időtartama 2,5-3 óra, egy szünettel.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.