Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Molnár Ferenc: Játék a kastélyban

műsoron marad

premier_2017_Jatek a kastelyban_470x657_webA Játék a kastélyban elsősorban egy szerelmi történet, melynek gyújtópontjában a látszat és a tartalom, az igazi és a hamis felismerése, a kettő közti dilemma áll, és mindez viharos erővel csap össze Molnár Ferenc vígjátékában. De a néző nem csak egy szórakoztató sikerdarabot kap majd, hanem bepillantást is nyer a darabot létrehozó drámaíró alkotási folyamatába: fricskák, fordulatok, félreértések, szerepjátékok közepette a darab azt is látni engedi, miként csapja be közönségét egy sikerdarabíró.

Turai és Gál sikeres színműírók. Fiatal felfedezettjük és barátjuk, Ádám tehetséges zeneszerző. Annie, Ádám menyasszonya, a szerző-barátok közös, új operettjének primadonnája. Ádám Annie meglepetésére érkezik az olasz kastélyba, azonban a színésznő egykori kedvese, a sármőr színész, Almády társaságában tartózkodik a helyszínen, hogy régi szerelmét „tisztázza”. Szerencsére Ádámot elkísérik barátai, akik a fennálló, kényelmetlen valóságot színdarabba csomagolva próbálják megmásítani és helyreigazítani, hogy megmentsék a fiatalok nászát.

Van tehát egy Fiatal Tiszta Fiú és egy Tapasztalt Bölcs, egy Csélcsap Férfi meg egy Édes Huncut Hölgy. A Fiatal Tiszta Fiú mindent akar és tisztán: szerelmet, bizalmat, hűséget, őszinteséget. A Csélcsap Férfi: az Édes Huncutot akarja, csak úgy, csak könnyen és gyorsan, éhesen és buján. Az Édes Huncut pedig: nyugalmat, biztonságot, méltó női helyet egy férfi oldalán. De a múlt, a szokások, mint a slepp, húzódnak utánunk, és akadnak bele mindenbe, visszahúznak, rabul ejtenek. Az egyetlen, ami szabadulást hoz a zűrzavarból: egy fergeteges hazugság. Legalábbis hazugságnak tűnik − de a Tapasztalt Bölcs kezében ez sem más, mint a Szeretet, amely mindent beragyog.

 

Kapcsolódó írások

Játék a játékban, színház a kastélyban

Az együttérzés a legfontosabb számomra a világban – interjú Naszlady Évával

Tessék csak nevetni, mi így hazudunk egymásnak!

Gyümölcsözön a színfalak előtt és mögött

A kastély szerelmesei: Annie és Almády

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Próbafotók:

Előadásfotók:

Fotó: Máthé András

Szereposztás

anekdota három felvonásban

Turai
Garay Nagy Tamás

Gál
Bakota Árpád

Ádám
Kiss Gergely Máté

Annie
Sárközi-Nagy Ilona

Almády
Vranyecz Artúr

Lakáj
Bicskei István

Titkár
Lezó Ádám

 

Díszlettervező
Szendrényi Éva

Jelmeztervező
Berzsenyi Krisztina

Dramaturg
Adorján Beáta

Ügyelő
Karl József

Súgó
Lezó Ádám

Rendezőasszisztens
Sóvágó Csaba

 

Rendező
Naszlady Éva

Az előadás időtartama: 140 perc egy szünettel.

Bemutató időpontja: 2017. december 22.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.