Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Madách – Hétköznapi történet

bemutatóink

ősbemutató

 

 

,,…valóban érdekes lehet a sáros országút mindennapisága is, akkor, ha a vizsgáló lelke nem a ragyogó benyomás után eseng, hanem bonckés alá veszi tárgyait.”

Madách Imre Hétköznapi történet című novellája hiteles korrajz, ugyanakkor ma is érvényes társadalmi dinamikákat boncolgat. Egymásra ujjal mutogató emberek, felszínes tudással bíró véleményvezérek vonulnak fel, ítélkező tekintetüknek pedig ki van szolgáltatva az, akit személyes döntései a többiekétől eltérő útra sodornak. Kiváltképp, ha egy nőről van szó, aki a társadalmi elvárásokkal ellentétesen cselekszik.

De mi történik, ha kicsit közelebb lépünk és megvizsgáljuk a történetet, amiről előzetes tudás nélkül ítéletet mondtunk?

Hús-vér emberek rajzolódnak ki előttünk, akik küzdenek magukkal és az elvárásokkal, miközben kapcsolódni szeretnének egymáshoz. A felszín helyett, a viszonyrendszerek mélyére látunk, amik végletességükben legalább annyira igazak, mint amennyire hétköznapiak, és mire kulcsot kapunk a megértéshez, talán arra is választ találunk, hogy mit jelent valójában szeretni.
A Hétköznapi történet egyszerre szól a társadalom ítélkező működéséről, a nemek közötti egyenlőtlenségről, és egy olyan belső útról, ami a régi sebek begyógyításán keresztül elvezet a valódi szerelemhez.

Rendező: Vadász Krisztina

Szereplők

Bakota Árpád Jászai-díjas
Csata Zsolt
Kiss Gergely Máté
Gelányi Bence
Ráckevei Anna Jászai-díjas, Érdemes és Kiváló Művész
Kránicz Richárd
Mészáros Ibolya
Tolnai Hella

 

Díszlet-és jelmeztervező
Bognár Eszter

Zeneszerző
Farkas Izsák

Dramaturg
Vass Szandi

Ügyelő
Pálóczi Zoltán

Súgó
Lezó Ádám

Rendezőasszisztens
Benedek Tímea

Rendező
Vadász Krisztina

 

Fotók: Máthé András

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.