Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

M Studio: Romeo & Julia

vendégelőadás

romeo@julia.com

Fren_Ák koncepciója a klasszikus tragédia kortárs módon történő rekontextualizálása és újraértelmezése. A produkció megőrzi a tragédia atmoszférájának lényegét, de Fren_Ák sajátos szcenikai és koreográfiai nyelvén keresztül sikerül a társadalmi-eredeti drámát a belső-érzelmi tragédiára fókuszálni.

Fren_Ák koncepciója a történet mélyebb rétegeibe kíván hatolni, a drámából a társadalmi ellentétek helyett a szereplők belső vívódásait ragadja meg. A belső, emocionális-érzelmi síkon végbemenő tragédiával foglalkozik, ahogyan a két fiatal saját illúziójának fogságába esik. A rendezőt a felszín alatt húzódó feszültség foglalkoztatja, a két egyén összeütközését mutatja be, akik a fogyasztói társadalom által eltorzított vágyaikba és illúzióikba vannak bebörtönözve. Az ember marionett-bábuként idegenedik el környezetétől, közösségétől, társától és végül önmagától.

Előadás időtartama: 50 perc

Korhatár: 18+

Fren_Ák

Frenák Pál 1957-ben született Budapesten. Gyermekkora meghatározó mozzanata, hogy szülei siketek és nagyothallók voltak, így első elsajátított kifejező eszköze a jelnyelv lett, ami különleges fogékonyságot fejlesztett ki benne az arcjáték és a gesztusok, az emberi testtel kifejezhető tartalmak iránt. Munkásságára nagy hatást gyakoroltak Pier Paolo Pasolini olasz rendező filmjei, Francis Bacon munkái, Gilles Deleuze francia filozófus írásai. 1998-ban elnyeri a kyotói Villa Kujoyama koreográfusi díját, amelynek köszönhetően több mint fél évet tölt Japánban – ez az élmény művészetére is nagy hatást gyakorol, a japán mozgás- és vizuális művészet, valamint a butoh több koreográfiájában megjelenik.

1999-ben a már tízéves múltra visszatekintő Compagnie Pal Frenakot fiatal magyar táncosokkal kibővítve párizsi és budapesti székhellyel működő magyar-francia társulattá alakítja, mely egyedülálló táncnyelvet képvisel, amelynek fontos jellemzői a mimika, a jelnyelv és a test mozgásának integrált használata.

Koncepció: Fren_Ák

Alkotói asszisztens: Eoin Mac Donncha

Zenei koncepció: Halász Gábor

Marionett és maszkok: Majoros Gyula

Előadók: Balázs Judith, Deák Zoltán, Veres Nagy Attila

Az M Studio és a Fren_Ák Társulat közös produkciója

Az előadás létrejöttét támogatta: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, The Administration of National Cultural Fund (AFCN), Bethlen Gábor Alap

Előadás időtartama: 50 perc

Korhatár: 18+

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.