Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

vendégelőadás

A Látókép Ensemble vendégjátéka

A Kálmán-nap arról az életszakaszról szól, amikor a történet szereplői felismerik, hogy egy olyan életkorba léptek, amikortól minden csak ismétlődés az ember életében, sok fordulat már nem várható, nincs több kockázatvállalás, őrzése van annak, ami már megvan, mert nincs idő és erő újrakezdeni. „A történetek mindig ugyanazok, csak más és más fénytörésben tűnnek fel a különböző időszakokban. Megtalálni a nyelvet, a hangütést, hogy érvényesen szólalhassanak meg ezek az alapmesék – ez erős motiváció mindannyiunk számára. Életre kelteni, jelenidejűvé tenni az archetipikus karaktereket, hogy felismerhetőek és beazonosíthatóak legyenek. A jelen tettenérése, megragadása a cél, hogy a beazonosíthatóság révén, továbbgondolásra késztessünk, támpontokat adjunk a problémák feldolgozásához.

A történet, történetünk látszólag egyszerű, egy kis semmiség, végtelenül hétköznapi eset, apró ügy. De mi pontosan ezt a picit szeretnénk megmutatni, mert hiszünk benne, hogy ami a papíron láthatatlan, a színpadon láthatóvá válik, az apróság nagy lesz, éppen akkora méretű, ami már elég a beazonosíthatósághoz, ami tájékozódási pontokat, megerősítést, esetleg vigasztalást ad nézőnek” – mondta el Hajdu Szabolcs az előadásról.

Időpont Előadás Műfaj

2018/11/29 csütörtök


19:00

Kálmán-nap

Kertész Gyula bérlet

Horváth Árpád Stúdiószínház, Debrecen

2018/11/30 péntek


19:00

Kálmán-nap

Blaha Lujza bérlet

Horváth Árpád Stúdiószínház, Debrecen

Fotógaléria

Fotó: Láng Péter

Szereposztás

Török-Illyés Orsolya
Földeáki Nóra
Szabó Domokos
Gelányi Imre
Hajdu Szabolcs

 

Fénytervező
Bántó Csaba

Zene
Hevesi Sándor

Díszletervező
Antal Balázs

 

Írta és rendezte
Hajdu Szabolcs

 

Bemutató időpontja: 2017. március 24.

Az előadás időtartama: 90 perc szünet nélkül

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.