Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Fonó Zenekar: Atyai ág

vendégelőadás

Kodály Zoltán kutatásai nyomán a magyar népzene keleti kapcsolatait tárja fel a Fonó Zenekar. Az 1997 óta működő, eMeRTon- és Kodály Zoltán-díjas együttes repertoárja a tradicionális magyar népzenén, valamint a Kárpát-medence más népeinek hangszeres és vokális hagyományán alapul, de profiljától a komolyzene, a kortárs tánc és irodalom rangos képviselőivel való együttműködései is elválaszthatatlanok. Dolgozott többek közt az Ensemble Justiniana operatársulattal, Szabadi Vilmos hegedűművésszel, Gulyás Márta zongoraművésszel és a Musica Profana régizene-együttessel, illetve Kányádi Sándorral, Temesi Ferenccel és Závada Pállal. 2012-es, Vadbarokk című lemezük a magyar népzene és a barokk műzene kapcsolatrendszerét mutatta be, Kodály Zoltánra is utalva, aki Magyarság a zenében című tanulmányában ezt írta: „Egyik kezünket még a nogáj-tatár, a votják, a cseremisz fogja, másikat Bach és Palestrina”.
2017-ben ugyancsak Kodály kutatásai nyomán állították színpadra Atyai ág című produkciójukat – immár a magyar népzene keleti irányú kapcsolatai jegyében. Ebben a zenekar és azon balkár, nogaj, baskír és kumuk vendégei, akikkel Agócs Gergely keleti gyűjtőútjai során találkozott, a magyar népzene és a kipcsak török népek zenei folklórja közötti párhuzamokat tárják a közönség elé; elérkezettnek látva az időt, hogy kulturális életünkben türk kulturális rokonságunk képviselői is hangot kapjanak.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Fotó: Posztós János / CAFe Budapest

Szereposztás

Fonó Zenekar:

ének
Navratil Andrea

ének, tárogató, magyar duda, furulyák, koboz
Agócs Gergely

hegedű
Gombai Tamás, Pál István Szalonna

brácsa, tekerő, ütőgardon, koboz
D. Tóth Sándor

cimbalom
Tárkány-Kovács Bálint

bőgő, cselló, harmonika
Kürtösi Zsolt

Vendégek:

ének, agacskomuz
Mahmúd Bolatov

ének
Kuszum Halilova

ének, dombra
Arszlanbek Szultanbekov, Iszlam Szatirov

ének, kuraj
Azat Atangulov

ének, doromb
Xenife Abubakirova

Taulula Együttes

A koncert időtartama: kb. 90 perc.

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.