Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

FÉSZEK

Fészek

felolvasószínházi sorozat

helyszín: Csokonai Színház terei

Színházunk többek között a kortárs magyar dráma értékeinek bemutatására és népszerűsítésére is évente vállalkozik. A 2016/2017-es évadban, mintegy a DESZKA Fesztivál előfutáraként, felolvasószínházi programsorozatot is indítunk, melynek keretében elsősorban fiatal magyar szerzők legújabb drámáit ismerheti meg a közönség és a szakma. Nem titkolt célunk egy rendszeres felolvasószínházi program kialakítása, hogy a Csokonai Színházban is meghonosítsuk és népszerűvé tegyük ezt a sok lehetőséget kínáló színházi formát.

Kihasználva azt, hogy a felolvasószínház egy-egy darab színrevitelének átmeneti állapota, teret adunk a kísérletezésnek is, így nézőink nem pusztán a kortárs darabot ismerhetik majd meg, melyet színészeink szövegkönyvvel a kezükben felolvasnak, de rendhagyó színészi és rendezői próbálkozásokkal is találkozhatnak. A felolvasószínházi előadások után beszélgetést kezdeményezünk az alkotókkal, illetve a közönséggel. Arra törekszünk, hogy felolvasószínházi estjeink saját jogon élő színpadi események legyenek, hogy nézőink azokat különálló (és hiánytalan) színházi élményként élhessék meg.

Az előadások időpontjai:

2016. szeptember 21.

2016. október 18.