Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Babits Mihály: Jónás könyve

vendégelőadás

Az elbeszélő költeményt elmondja Dúzsi Tamás, azon kívül elhangzanak Edith Piaf válogatott dalai és színházi előadások dalbetétei. Tamás feltalálta az érzékek egyesítésén alapuló holisztikus komplex színházat, visszatért a gyökerekhez, hiszen a színház, a legenda szerint, a Dionüszosz borünnepekből materializálódott. Csodálatos illatokat és ízeket vegyít varázslatos szavakkal.

plakat-jonas-konyve ÚJBorsor

 Fürtike (Ezerfürtű) − A szőlőfajta a Tramini és a Hárslevelű keresztezéséből jött létre.

 Kékfrankos rosé

Cabernet sauvignon rozé

Kadarka

Graboc cuvée − Grabóc, egy tipikus bordeaux-i házasítás Cabernet franc, Cabernet sauvignon és Merlot fajtákból. Grabóc település Szekszárd szomszédságában helyezkedik el, és a címkén látható kolostorban élő görögkeleti szerzetesek művelték a Görögszó dűlői szőlőket. A települést magát a szerbek szent helynek tartják. A bor címkéjére egy szerb nyelvű vers és annak a magyar nyelvű fordítása is felkerült.

 Pentaton cuvée − Sajátos „Dúzsi” ízvilágot tükröző bor, ahol egy burgundi fajtát házasítottunk bordeaux-i fajtákkal. A házasítás aránya: 50% Pinot noir, 20% Merlot, 14% Syrah, 8% Cabernet Franc, 8% Cabernet Sauvignon. 5 bor 5 közös gyermek, valamint a magyar pentaton hangsor összhangja is adta a bor ötletét. Pentatónia tükröződik benne.

Görögszó cuvée − A Görögszó dűlőből származik ez a Cabernet franc és sauvignon. Öt évvel ezelőtt sikerült vásárolnunk a Görögszó dűlőben apránként egy 1,75 hektáros területet. Ezt a borunkat közepesen égetett barik hordóban érleljük 1 évet, majd összefejtve tartályban elegyítjük, ezután palackozzuk, majd palackban érleljük tovább a Kadarka utcai pincénkben. (Görög-keleti szerzetesek éltek ezen a vidéken.) Görögszó 2009 a Vinalies Internationales-on aranyérmet kapott.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Szereposztás

borbemutatóval egybekötött rendkívüli színházi előadás

a főszerepben
Dúzsi Tamás és Mikó István

további szerepekben
Varga Klári
Suha Kálmán
Rusz Milán

Kísér a Tricikli band