Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

Andri Snaer Magnason: A kékbolygó története

bemutatóinkCsokonai Ifjúsági Program (CSIP)

(osztálytermi színházi nevelési előadás)
ősbemutató
rendező: Madák Zsuzsanna

Létezik a világban egy bolygó, ahol csak gyermekek élnek. Mindannyiuk szívében egy mérhetetlen mély kút lakozik, amely tele van fiatalsággal, ezért sosem nőnek fel. A bolygó természeti kincsekben igen gazdag. Felszínét óceánok és szigetek borítják. A gyerekek együtt élnek a különféle állatokkal, amelyeknek a sűrű erdők, a mély tengerek és a homokos partok adnak otthont. Színes halakkal úsznak a türkiz vizekben. Megtanulták, hogyan kerüljék el a medvék és a hiénák útját. Akad, aki megérti a madarak énekét. Élelemben sincs hiányuk. Ki bunkósbottal fókákra vadászik, ki pedig hálóval fogja be a denevéreket, hogy húsukból készítsen vacsorát. A bolygó legizgalmasabb eseménye a lepkevonulás. A pillangók évente egyszer felébrednek a barlangjukban, és lebegve kergetik a Napot végig a bolygó körül, amíg vissza nem érnek a sziklaüregbe, ahol újra elalszanak. Ilyenkor egy napig pillangókkal van tele a világ.

Így élnek a gyermekek évszázadok, sőt talán évezredek óta. Azonban egyszer csak becsapódik egy űrhajó. A kékbolygóra egy felnőtt érkezik: Csillagvándorossy Vilmos, aki teljesen új fejezetet nyit a bolygó és lakói életében.

Az előadás a Csokonai Ifjúsági Program (CSIP) része.

Az előadást kifejezetten egy osztály számára ajánljuk.

Korosztály: 8-10 év (általános iskola 3-4. osztály)