Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Andrea Gavriliu: A tökéletesség receptje sok lépésben, amelyek nem vezetnek sehova

vendégelőadás

A Szatmárnémeti Északi Színház Mihai Raicu Társulatának vendégelőadása

mozgásszínházi előadás

 

“A tökéletesség receptje sok lépésben, melyek sehová nem vezetnek” nem más, mint hasznos tanácsok sora az öko- és bio-életmódhoz, valamint a a fitté váláshoz, hogy elérjük a tökéletességet. Egy mozgásszínházi előadás, amely a groove-on alapszik és zenné változik. (Andrea Gavriliu)

A boldogság? Mi a boldogság, mennyire fontos és hogy lehet elérni? Az idők során nagyon sokan megpróbálták megválaszolni ezeket a kérdéseket. Sokféle módon közelítették meg a témát: biológiailag, filozófiailag, vallásilag, de még pszichológiailag is, azonban a mai napig nem tudjuk, pontosan mi is a boldogság valójában. Azt viszont jól tudjuk, hogy nagyon nagy szükségünk van rá.

Hogyan érhetjük el? Történelmi korszaktól, földrajzi helyektől, társadalmi rangtól, neveltetéstől függetlenül, minden egyes ember megalkotott egy boldogságreceptet. Egyesek annyira képzettek lettek ebben a tudományban, hogy tanítani kezdték másoknak is.  A lényeg, hogy, néhány egyszerű lépést követve, bárki sikeres lehet bármilyen téren: otthon, egy kapcsolatban, a közösségben, a munkahelyén… Csakhogy az ember versenyszelleme és folytonos elégedetlensége következtében a lépések száma nagyiramban nő, és a jelen kor embere egy maratoni labirintusban találta magát a boldogság felé vezető úton. Az elvárások annyira magasak lettek, hogy a boldogság mára már egyet jelent a tökéletességgel. Teljesen egészségesnek kell lenni ahhoz, hogy tökéletes legyen az alakunk, hogy tökéletes legyen a munkánk, a társunk, a lakásunk, az autónk, a nyaralásunk…

A tökéletesség receptje lépésekben, melyek sehová nem vezetnek nem más, mint egy próálkozás, a jelen kor emberének kétségbeesett próbálkozása a boldogság meglelésére egy, a társadalom összes szigorával teletűzdelt világban. Tökéletesség által boldognak lenni? A tökéletlenség egyenlő a boldogtalansággal. A tökéletesség illúziója folytonos versenyben tartja az embert, még akkor is, ha semmi eredményre nem vezet.

 

Ingyenes, regisztrációhoz kötött előadás.
A regisztrációkat a szervezes@csokonaiszinhaz.hu címre várjuk.

Szereposztás

Szereplők
ROXANA FÂNAŢĂ
CRISTIAN BUT
ANDREI STAN
MARA RALUCA
VLAD MUREŞAN
IOANA CHEREGI
ANDREI GÎJULETE
CRINA ANDRIUCA

Rendező
ANDREA GAVRILIU
Koreográfus
ANDREA GAVRILIU
Látvány
ALEXANDRU PETRE
Zene
MIHAI DOBRE
Fénytervező
LUCIAN MOGA, ALEXANDRU DANCU
Koreográfusasszisztens
ROXANA FÂNAŢĂ
Fény
IOAN ILUTA, CĂLIN MOCAN
Hang
VLAD GIURGE, GABRIEL KOKA
Technika
CRISTIAN RUDĂREANU
Az előadás időtartama 60 perc szünet nélkül
ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.