Ugrás a fő tartalomhoz
Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
vissza

Ajtónyitogató – Szabó Magda Debrecene

műsoron maradsétaszínház

szabo_magda_fb_poszt

sétaszínház

A Csokonai Színház és a hosszúlépés. járunk? közös produkciója

Szabó Magda nyomába eredünk, hogy egy pillanatra úgy lássuk Debrecent és a világot, ahogyan ő látta.

“Te együtt élsz és együtt pusztulsz a várossal, ezt viszed magaddal, bárhová, bármire jutnál is.” Szabó Magda már budapesti íróként lett világhírű, mégis szülővárosába, Debrecenbe kell mennünk, ha igazán érteni szeretnénk a műveit és őt magát. Miként törhet fel az “elképesztő fantázia” a kálvinista szigorból? Miféle energiákat ad a rázós 20. századi élethez két, soha ki nem teljesedő szülő szeretete, és a szülőföldbe gyökerezettség? Honnan erednek a Szabó Magda-hősnők történetei?

A hosszúlépés.járunk? debreceni sétaszínházán Szabó Magda írásainak, interjúinak részletei állnak össze egyetlen darabbá. A felolvasott művekben egyszerre jelenik meg a valóság és az általa inspirált Szabó-univerzum: Vitay Georgina és Agancsos, Szondy tanár úr és Zsuzsanna nővér, Winettou és Szobotka Tibor.

A darabot Kiss Eszter, a Katona József Színház művésze állította össze és rendezte, Szabó Magdát a Csokonai Színház művészei, Ráckevei Anna és Hajdu Imelda keltik életre, a díszlet pedig maga a város, Debrecen.

Időpontok és jegyvásárlás ide kattintva.

ugrás a lap tetejére

Ez a weboldal sütiket használ a felhasználói élmény javítása érdekében.