Belépés csak a színház alkalmazottainak!
Próbatábla
A próbatábla megkintéséhez kattints ide . A heti munkarend megkintéséhez kattints ide . A színház belső működését szabályozó előírások megtekintéséhez kattints ide.
open close

3050 gramm

vendégelőadás

A KÁVA Kulturális Műhely vendégjátéka

3050_plakA most 7 hónapos Adél 3050 grammal született első gyermekként. Szülei, Zsófi és Andris nagyon várták. Az Anya egy percre sem hagyja magára, ráadásul a család idősebb tagjai szerint is egy igazi anyának az a dolga, hogy a gyereke mellett maradjon, az Apának pedig extra munkát próbálnak adni, hogy el tudja tartani a családját. Véleményük szerint a baba érkezése óta a fiatalok nem boldogok, talán mégsem kellett volna gyereket vállalniuk. Zsófi vissza akar menni dolgozni, Andris azonban ezt nem támogatja. Kijelenti, hogy biztosan nem marad otthon Adéllal.
A résztvevő színházi előadás kísérletet tesz arra, hogy saját emberségünk fényében vizsgálhassuk magunkban azt a belső változást, amit a szülővé válás jelensége okoz.
Átalakulunk az új elvárásoknak megfelelően és közben személyiségünk, párkapcsolatunk, szexuális életünk is változik… és nem mindig jó irányba.
Az előadás nem kíván tanácsot vagy iránymutatást adni, nem akarja megmondani, hogyan lehet mindezt harmonikusan csinálni, csupán annyit szeretne, hogy egy olyan helyzetről gondolkozhassunk közösen, ami sokunkat érint és megérint.
Az idén 20 éves Káva fő tevékenysége a színházi nevelési előadások készítése és rendszeres megvalósítása általános- és középiskolai csoportoknak. Emellett elkötelezettek drámaprogramok és hosszabb távú drámaprojektek megvalósításában is. Kísérleti előadásokat felnőttek részére is létrehoznak. Problémafelvető előadásaik a párbeszéd, a közös cselekvésen alapuló közös gondolkodás – mint eszközök – segítségével lehetővé teszik a résztvevőknek, hogy jobban megismerjék önmagukat és környezetüket, ne statikus mozdulatlanságban lássák a világot, hanem folyamatként.

„Az ember nem pusztán létrehozza a színházat, hanem ő maga a színház.” (Augusto Boal)

A társulat 1994-ben kezdte munkáját, 1997 őszétől vált teljesen önállóvá. Munkatársai Magyarország legtapasztaltabb szakemberei közé tartoznak a dráma, a színházi nevelés és a civil menedzsment területén.
Az általuk alkalmazott módszeregyüttes A Résztvevő Színháza (ARS) kifejezéssel írható le. Munkájukra társadalmi beavatkozások sorozataként is tekintenek.

Egyelőre ennek az előadásnak nincs kitűzött időpontja.

Fotógaléria

Fotó: Bergh Sándor

Videógaléria

Szereposztás

résztvevő színházi előadás felnőtteknek

Bori Viktor
Gyombolai Gábor
Kardos János
Kálócz László
Milák Melinda
Patonay Anita
Romankovics Edit

 

ARS interaktív konzulens
Romankovics Edit

Ének, zene
Kovács Áron Ádám

Látványtervező
Kiss Gabriella

Író, dramaturg
Róbert Júlia

Koprodukciós partner
MU Színház Közhasznú Nonprofit Kft.

Produkciós menedzser
Erős Balázs, Takács Gábor

 

Rendező
Sereglei András

 

Külön köszönet: gonoszember, Lehelné Gyöngyösi Judit, dr. Tóth Olga

Bemutató időpontja: 2014. december 19.

Az előadás időtartama: 180 perc egy szünettel.