“Mindent szeretek játszani” – Oláh Zsuzsát köszöntöttük

MAT_9594Oláh Zsuzsát köszöntöttük 60. születésnapján. Társulatunk igazi shakespeare-i erkély-jelenetet adott elő, hisz Gemza Péter igazgatónk, a színészeink és a munkatársaink a művésznő Színészházbeli erkélye alatt énekeltek Takács Dániel tangóharmonikajátékának kíséretével.

Oláh Zsuzsa azt mondta, a kerek évforduló némi összegzésre késztette. „Másképp szeretnék sok mindent csinálni: jó lenne szabadabban, megengedőbben élni, főképp önmagam felé, örülni az életnek és nem azon morfondírozni, hogy mi lehetne jobb.” Arra a kérdésre, hogy hogy miként fogadta az utóbbi évek szakmai sikereit, legfőképp a Mintapinty című monodrámában Molnár Zsóka szerepéért kapott kritikai és nézői elismeréseket, így válaszolt: „Több mint 40 éve vagyok a pályán, szinte minden műfajban kipróbálhattam magam. Tudom, hogy nemcsak drámai, hanem komikai vénám is van. Szeretem a zenés darabokat, szeretem az operettet, de valójában mindent szeretek játszani. A Mintapinttyel magamnak és a színháznak is tartoztam. Óriási szakmai kihívások elé állított a Kovács fivérek darabja, de a legfontosabb, hogy megerősödött az a hitem, hogy estéről estére képes vagyok lekötni ennyi embert.”

A művésznőt az elmúlt évadokban a Para, a Don Quijote- Az utolsó álom, A padlás, a Csárdáskirálynő és a már említett Mintapinty című darabokban láthatta a közönség.